Lebegő hightech őrület

2016-12-16 13:35:27 | Módosítva: 2017-02-10 18:44:31

Úgy tűnik, hogy Röpke 195 évvel a felfedezése után is milliókat lehet keresni az elektromos mágneses mező megfelelő alkalmazásával.


Éppen ezt tervezi az Air Bonsai feltalálója, aki hamarosan lebegő fák eladásából fog meggazdagodni. Ehhez csak az kell, hogy a világ összes feng shui híve rátaláljon ezekre a csodálatos növényi kompozíciókra.


A kezdőkészlet 200 dollárba kerül, ez egy 15 centiméter átmérőjű és 6 centi magas mágneses alapot és a fölötte lebegő mohás golyót tartalmazza. Az utóbbi két centiméter magasan lebeg, és egy szivacs van benne, hogy megtartsa a vizet. Lehet kapni azonban lényegesen nagyobb növényeket két-háromszor több pénzért, és technikailag akár fákat is lehetne lebegtetni, bár az ilyen konstrukciót egyelőre az exportszabályok miatt nem tudták belevenni a készletbe. A csemeték beszerzését helyi bonsai szakértőkre kell bízni.


Azt azért érdemes átgondolni vásárlás előtt, hogy már a bonsai is végtelen türelmet és odafigyelést igényel, és ugyanez a lebegéssel megfejelve hatványozottan igaz. Még arra is ügyelni kell, hogy a növény egyensúlyban maradjon. Valószínűleg a konnektorra kötött talpat sem érdemes agyonöntözni.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: bonsai, mágnes, lebegő

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megszűnhet a nyugdíjasok átverése

Kötelező ügyfélszolgálat fenntartása, az ajándékjuttatás és ajándéksorsolás reklámjának tilalma, a megvételre kerülő árucikkek kapcsán betiltott fogyasztói hitelezés – ilyen módosításokat...


Mágneses vonat hagyományos pályán

Egy lengyel cég tesztelte, hogy a mágneses levitációval működő vonatok hagyományos pályán is tudnak-e közlekedni, persze az ehhez szükséges berendezések integrálása után.