Felhőkarcolók Budapesten

2017-01-02 09:53:29 | Módosítva: 2017-01-02 09:54:08

120 méteres felhőkarcoló építését tervezi a Kopaszi-gát mellé a Market Építő. „Budapart” néven több épületet is terveznek a Rákóczi híd budai oldala mellé, köztük lenne Budapest „új legmagasabb” épülete. A városháza szerint 5-6 olyan hely van a fővárosban, ami alkalmas lenne toronyház építésére, és december elején hozzá is járult a nagyszabású terv kivitelezéséhez.


A magasépület fő funkciója iroda lenne

A Kopaszi-gátra 120 méter magas épület építését javasolta a beépítési koncepciót készítő, dán Adept építésziroda. A magasház javasolt helye a Dombóvári úton, az Infoparktól átvezető gyalogos alagút kijáratánál van. A rakpart nyúlványaként, zárásaként a városközpontból is jól látható, és a Duna vonalára is jól illeszkedik. Nem rajong a túl magas házakért, de meg lehet találni a helyüket Budapesten, mondta Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón. Közölte, hallott a Kopaszi-gátra tervezett 120 méter magas felhőkarcolóról, a látványterveket is látta, szubjektív véleménye szerint a helyszín alkalmas az építkezésre, ugyanúgy, mint a Róbert Károly körút – Váci út sarka, ahova a legutóbbi hírek szerint egy 90 méter magas irodaházat terveznek.

Sokak szerint a Csepel-sziget északi csücskében épülhetett volna fel a magyar Manhattan, vagy párizsi mintára a magyar La Defance. De ezekre a felhőkarcolókra még várnunk kell, mert Budapest egyik legszebb fekvésű területe már foglalt, ott ugyanis fekáliát fognak tisztítani uniós pénzből.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Smart City

Budapest és egyben Közép–Kelet–Európa legértékesebb és legfrekventáltabb területén tervez fejlesztést a Gránit Pólus. A nyugati városközpont, a következő évekre tervezett legnagyobb volumenű...


Fókuszban „A jövő otthona”

A CONSTRUMA csokor pavilonjai ismét teltházasak lesznek; ez jó hír az építkezőknek, felújítást, lakás átalakítást tervezőknek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal...