Csempefelújítás saját kezűleg

2017-01-10 09:32:25 | Módosítva: 2017-01-10 09:34:55

A HARZO termékekkel könnyen és egyszerűen, akár saját kezűleg végezhetők el a fürdőszoba-felújítások, csempefelújítások, falfelújítások. Mind szín, mind struktúra tekintetében egyedülálló lehetőséget nyújtanak a lakásfelújításhoz.


A márkanévhez tartozó termékek a teljes felületképzés végéig nyújtanak kielégítő választékot. Az anyagok mind kültéren, mind beltéren, homlokzatokon, lábazatokon, járófelületeken, egyaránt alkalmazhatók.

A termékekkel nem csak a fürdőszobát, a csempézett falakat újíthatjuk fel, hanem új külsőt kölcsönözhetünk parkettának vagy a kicsempézett járófelületeknek is. A felújításokat bontás, sitt, zaj és a fáradtságos időt igénybe vevő munkálatok nélkül, a már meglévő csempe, járó - és falfelületeken végezhető el. Különféle struktúrák, formák, színek állnak rendelkezésre.

A felújító technológia szinte bármilyen felületen alkalmazható – például beton, gipsz felületeken vagy fém, üveg, csempe, fa, pozdorja, OSB lapokon, műanyag, alumínium, horgany, eternit csöveken, tapétán, festett falakon és diszperziós festékkel bevont felületeken.

Hozzávaló termékek

– HARZO T16-speciális hídképző alapozó, melynek kiadóssága 10-11 m2/liter.

– Diszperziós falfesték vagy HARZO speciál, melynek kiadóssága függ a választott festék minőségétől és a felvitt rétegek számától, 1,6-2 m2/kg-mal számoljunk.

– HARZO lakk, amelyből 9-11 m2-re elegendő 1 liter, mivel az aljzatokra két réteg lakkot kell felhordani, a második réteg lakk igénye jelentősen csökken az elsőhöz képest.

– HARZO ápolóra akkor van szükségünk, ha fényesebb hatást szeretnénk, ebből 25-30 m2-enként számoljunk 1 literrel.

Összköltségben egy felület felújításakor 1000-1100 Ft/m2 költséggel számolhatunk, a pontos ár a kiszerelésektől is függ.


A felújítási munka első lépéseként felhengerezzük a HARZO T16 nevű speciális hídképző alapozót a megtisztított csempefelületre. Száradás után felhordjuk az ízlésünknek megfelelő színű és fajtájú festéket, vagy rendszerhasználat esetén a színre kevert HARZO speciált.

A felület száradása után, a víz, és kopás elleni védelem érdekében két rétegben HARZO lakkal lekenjük. Ez esetben a felületünk matt marad. A lakk száradását követően, igény szerint használhatunk HARZO fényesítő ápolót, mely ragyogó felületet eredményez.

Csempefelület felújításához a burkolatot nem bontjuk le, ezért por-, sitt- és zajmentes a technológia. Kiváló vízálló képességgel rendelkezik, és a kopásnak, mechanikai sérüléseknek is jól ellenáll. A felújított felület könnyen tisztítható, ellenáll a háztartásban használatos vegyszereknek, rendkívül ártakarékos, és könnyen karbantartható, megújítható.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fürdőszoba, WC felújítás korszerű falba rejtett öblítőtartállyal

Hajlamosak vagyunk a lakásunk kevésbé látványos helyiségeinek kialakítása során az egyszerűségre, olcsóságra törekedni. A nappalink, étkezőnk tökéletes rendben pompázik a vendégeink előtt, de...


Csempét a csempére

Felújítások során sok esetben felmerül a kérdés, hogy az egyébként épnek látszó, megunt, vagy már hajszálrepedéses felületű régi kerámia burkolatot érdemes-e leverni. Erre ma már nem minden...