Csempefelújítás saját kezűleg

2017-01-10 09:32:25 | Módosítva: 2017-01-10 09:34:55

A HARZO termékekkel könnyen és egyszerűen, akár saját kezűleg végezhetők el a fürdőszoba-felújítások, csempefelújítások, falfelújítások. Mind szín, mind struktúra tekintetében egyedülálló lehetőséget nyújtanak a lakásfelújításhoz.


A márkanévhez tartozó termékek a teljes felületképzés végéig nyújtanak kielégítő választékot. Az anyagok mind kültéren, mind beltéren, homlokzatokon, lábazatokon, járófelületeken, egyaránt alkalmazhatók.

A termékekkel nem csak a fürdőszobát, a csempézett falakat újíthatjuk fel, hanem új külsőt kölcsönözhetünk parkettának vagy a kicsempézett járófelületeknek is. A felújításokat bontás, sitt, zaj és a fáradtságos időt igénybe vevő munkálatok nélkül, a már meglévő csempe, járó - és falfelületeken végezhető el. Különféle struktúrák, formák, színek állnak rendelkezésre.

A felújító technológia szinte bármilyen felületen alkalmazható – például beton, gipsz felületeken vagy fém, üveg, csempe, fa, pozdorja, OSB lapokon, műanyag, alumínium, horgany, eternit csöveken, tapétán, festett falakon és diszperziós festékkel bevont felületeken.

Hozzávaló termékek

– HARZO T16-speciális hídképző alapozó, melynek kiadóssága 10-11 m2/liter.

– Diszperziós falfesték vagy HARZO speciál, melynek kiadóssága függ a választott festék minőségétől és a felvitt rétegek számától, 1,6-2 m2/kg-mal számoljunk.

– HARZO lakk, amelyből 9-11 m2-re elegendő 1 liter, mivel az aljzatokra két réteg lakkot kell felhordani, a második réteg lakk igénye jelentősen csökken az elsőhöz képest.

– HARZO ápolóra akkor van szükségünk, ha fényesebb hatást szeretnénk, ebből 25-30 m2-enként számoljunk 1 literrel.

Összköltségben egy felület felújításakor 1000-1100 Ft/m2 költséggel számolhatunk, a pontos ár a kiszerelésektől is függ.


A felújítási munka első lépéseként felhengerezzük a HARZO T16 nevű speciális hídképző alapozót a megtisztított csempefelületre. Száradás után felhordjuk az ízlésünknek megfelelő színű és fajtájú festéket, vagy rendszerhasználat esetén a színre kevert HARZO speciált.

A felület száradása után, a víz, és kopás elleni védelem érdekében két rétegben HARZO lakkal lekenjük. Ez esetben a felületünk matt marad. A lakk száradását követően, igény szerint használhatunk HARZO fényesítő ápolót, mely ragyogó felületet eredményez.

Csempefelület felújításához a burkolatot nem bontjuk le, ezért por-, sitt- és zajmentes a technológia. Kiváló vízálló képességgel rendelkezik, és a kopásnak, mechanikai sérüléseknek is jól ellenáll. A felújított felület könnyen tisztítható, ellenáll a háztartásban használatos vegyszereknek, rendkívül ártakarékos, és könnyen karbantartható, megújítható.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kis fürdőszoba felújítása

Amikor piciny fürdőszobánk felújításának gondolatával kezdünk foglalkozni, elsőre úgy tűnik, hogy a méretkorlátok miatt itt gyakorlatilag semmin nem lehet változtatni. De nem egészen így van. A...


Kád vagy zuhany?

Elsőre antagonisztikus ellentétnek gondolnánk. Ráadásul mindkét megoldásnak vannak eltántoríthatatlan hívei. Egy használt lakás megvásárlása után a fürdőszoba az első helyiség (a konyha a...