Frisslevegős hőcserélő

2017-02-08 14:39:52 | Módosítva: 2017-02-08 14:45:21

Aki szigetel, nem feledkezhet meg a szellőztetésről sem. Az új Marley frisslevegős hőcserélő gondoskodik az ellenőrzött szellőztetésről, és még a fűtési energia megtakarításában is segít, mivel a helyiség hőjének akár 85%-a is visszanyerhető. Erről egy innovatív kerámiaelem, és a forgási irányát változtató beépített ventilátor gondoskodik.


Marley intelligens szellőztetés

A jelen és jövő nagy feladata az energiatakarékosság. Az épületek energetikai felújítása – elsősorban a szigetelés és az ablakcsere – a lakótér természetes szellőzését lerontja. A levegő elhasználódik, megnő a páratartalom, ami a falak penészesedését okozhatja. Ha gyakran szellőztetünk, akkor a drága fűtési energia vész kárba, és a zaj is megnő. A megoldást a Marley frisslevegős hőcserélő jelentheti, ami a házon végzett energiatakarékossági intézkedések ideális kiegészítése.

A Marley frisslevegős hőcserélő a lakóhelyiségek folyamatos alapszellőztetéséről gondoskodik. Ezzel elkerülhető a magas páratartalom és a penészképződés. Ezzel védjük az épület állagát, és a lakók egészségét. A Marley frisslevegős hőcserélő segít abban is, hogy fűtési energiát takarítsunk meg, mert a készülék a kiáramló elhasználódott levegő hőenergiájának 85%-át eltárolja egy kerámiaelemben. 70 másodperc után a ventilátor forgási iránya és a levegő áramlási iránya megfordul. A beáramló friss hideg levegőt a készülék a felmelegített kerámiablokkon vezeti át, és így felmelegíti azt. A kerámiaelem méhsejt-szerkezetének különösen nagy felülete révén rövid idő alatt sok hőt fel tud venni, és ismét leadni.


A Marley frisslevegős hőcserélő optimális hatékonysági fokának eléréséhez két készüléket funkcionális egységként érdemes működtetni. A két készülék rádióhullámon kommunikál egymással. Amíg az egyik készülék a friss levegő bevezetéséről gondoskodik, addig a másik az elhasznált levegőt kívülre továbbítja. 70 másodperc után a ventilátorok irányt változtatnak.

A karbantartást nem igénylő frisslevegős hőcserélő három teljesítményfokozattal rendelkezik, rendkívül halkan dolgozik. Alacsony áramfogyasztása is meggyőző: 3 vagy 4,5 vagy 7 W). A kívánt teljesítményfokozatot távirányítóval lehet kiválasztani.

A Marley frisslevegős hőcserélő minden teljesítmény fokozaton kifejezetten halkan dolgozik, üzem közben szinte nem is hallható. A hőcserélő hangszigetelése a szigorú német szabványoknak is megfelel, zavaró külső zajok nélküli nyugodt életet biztosít a lakásban.

A fali átvezetőelem rövidíthető, így 28-50 cm külső falvastagságok között használható. Külön kapható tartozékkal a készülék akár 100 cm falvastagságot is át tud hidalni. A dekoratív beltéri egység feltűnés nélkül alkalmazható bármely lakberendezési stílushoz. A készülék külső oldali részének UV álló peremkialakítása megakadályozza, hogy kondenzvíz csepegjen a falra, a külső süveg megvédi a külső falat az esztétikailag zavaró víznyomoktól. Cserélhető G3 szűrő gondoskodik a tiszta frisslevegőről.


www.marley.hu 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

URSA SECO: a varázsfólia

A tető manapság több mint egy huzatos padlás, amit csak a kéményseprő lát, vagy a közmondás szerinti „fedél a fejünk fölött”. Abeépített tetőtér az életterünk, minden olyan követelménnyel, amit...


Hőszigetelő kender

Az építőiparban is törekvés, hogy minél több építőanyag természetes eredetű legyen. A szigetelő-anyagokra ez nem nagyon jellemző, de azért vannak ilyenek, pl. a kender alapú szigetelőanyagok. A...