MioSMART

2017-02-22 19:01:45 | Módosítva: 2017-02-22 19:10:54

A Mio, az autós navigációk és fedélzeti kamerák vezető gyártója bemutatta a MiTAC új okosotthon rendszerét, a MioSMART-ot. Az okosotthon koncepció jegyében számos cég kínál különféle intelligens eszközöket, így például a lakások elektromos hálózatát felügyelő rendszereket, okos hűtőszekrényeket és más okosotthon berendezéseket. A MioSMART sorozat életre hívásával az volt a cél, hogy a különböző elemek egyszerűen kezelhetők, egyetlen alkalmazással vezérelhetők, és könnyen installálhatók legyenek.


Otthonfelügyeleti rendszer

A MioSMART eszközök üzembe helyezése pofonegyszerű: az alkalmazás segítségével leolvassuk az eszközök QR kódját, párosítjuk a WiFi-vel, majd néhány egyszerű lépésben csatlakoztatjuk őket, és a rendszer már készen is áll otthonunk megfigyelésére. Az alkalmazást ráadásul akár négyen is használhatják egyszerre: ennek előnye, hogy a megosztott hozzáférés extra biztonságot nyújt. Az alkalmazásban csoportok hozhatók létre. Létrehozhatunk például egy „Otthon” vagy „Iroda” csoportot, és ezen belül gyors ellenőrzést végezhetünk ahelyett, hogy egy-egy eszközt kellene kiválasztani a listáról.A sorozat öt eszközből áll, amelyeket előre összeállított készletekben és külön-külön is megvásárolhatunk:

– Egy diszkrét és vékony HD minőségű otthoni kamerából.

– Egy kompakt átjáróból, amelynek segítségével személyi felhőbe menthetjük otthoni kamerafelvételeinket és más fájljainkat. A személyi felhőátjáró biztonsági másolatot is készít.

– Behatolás érzékelőből, amely a nyílászárókat őrzi.

– Mozgásérzékelőből, amely 3 méteres körzetben figyeli a mozgásokat.

– És egy hub-ból, mely routert kapcsolja össze a mozgásérzékelővel és/vagy ajtó- és ablakérzékelővel.Az okos eszközök többféle csomagban is elérhetők, melyek mindegyike felbontás után azonnal üzembe helyezhető. A legegyszerűbb, a Starter Kit azoknak szól, akik az első lépéseket teszik otthonuk megfigyelése terén. A készlet két kamerát, 2 db 16 GB-os SD kártyát és egy személyi felhőátjárót tartalmaz. A következő azok számára a leghasznosabb, akik a váratlan mozgásokat és behatolásokat szeretnék ellenőrzésük alatt tartani. A készlet egy ajtó- és ablakérzékelőt, egy mozgásérzékelőt és egy hubot tartalmaz, amely az érzékelőket a routerhez kapcsolja. A legkomplexebb már egy tökéletes otthonfelügyeleti készlet egyetlen csomagban. Kamerát, egy 16 GB-os SD kártyát, egy személyi felhőátjárót, egy ajtó- és ablakérzékelőt, egy mozgásérzékelőt és egy hubot tartalmaz.

A különböző megoldások 10 és 100 ezer forint közötti áron vásárolhatók meg a mioshop.hu webáruházban és minden nagyobb elektronikai áruházban.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Okoskonnektor

Az okoseszközök ellenzői már mondanák is; már csak ez hiányzott, hogy még a konnektor is okos legyen. És tényleg, sok esetben nagyon hiányzik, hogy a konnektor okos legyen. Számtalan olyan régi...


6 ok +1 ötlet, amiért érdemes robotporszívót vásárolni karácsonyra

Javában tart már a karácsonyi vásárlási láz. Kedvezményre jogosító kód a cikk végén! Valószínűleg sokunkat elért, és teljes káosz van a gondolatainkban. Próbáljuk rendszerezni, kinek, milyen...