Fűtsön okosan: energiahatékonyság felsőfokon

Uponor Smatrix intelligens szobatermosztát

2017-03-14 10:48:40 | Módosítva: 2017-03-14 12:03:29

Gondolt már arra, hogy az energia megfelelő felhasználása mennyit számít egy háztartás fenntartásában? Az energiahatékonyság célja a lehető legnagyobb megtakarítás elérése, hiszen a legolcsóbb és leginkább környezetbarát energia az, amelyet el sem használunk.


Tudta, hogy ugyanazon hőérzetet padlófűtés, falfűtés vagy egyéb felületfűtés használatával alacsonyabb hőmérsékleten érhető el? Ilyenkor a sugárzó hő közvetlenül a testre hat, anélkül hogy először a helyiség levegőjének hőmérsékletét kellene felmelegítenie. Az eredmény: azonos komfort, de 2 °C-kal alacsonyabb hőmérsékletű helyiség. És azt, hogy míg a fürdőszobában 22-23 °C-os hőmérsékletben érezzük jól magunkat, a nappaliban elegendő 20-21 °C? A technológia folyamatos fejlődésével egyre népszerűbbé válnak az intelligens szobatermosztátok, amelyek segítségével a helyiségek hőmérséklete külön-külön szabályozható. Az intelligens szobatermosztát használata a célszerű választás, új építésű ingatlanoknál és felújítások esetén is alkalmazható. Nem feltétlenül kell minden egyes helyiséget külön-külön szabályozhatóvá tenni, de a komfort tereket (szobák, nappali, étkező) ajánlott.

Hogy lehet egy termosztát intelligens?

Az Uponor Smatrix egy teljes mértékben integrált, felületfűtéshez és –hűtéshez kifejlesztett vezérlőrendszer, amely tökéletesen illik az életéhez. Az innovatív automatikus beszabályozási technológia folyamatosan előrejelzi és beállítja az otthona által igényelt pontos energiamennyiséget, így mindig optimális kényelemet biztosít. És ami a legjobb: a Smatrix könnyen telepíthető és vezérelhető érintőképernyős kezelőfelületének köszönhetően, vagy akár házon kívülről is távoli hozzáféréssel.

A Smatrix helyiségszabályozók automatikus beszabályozási technológiája folyamatosan figyeli a változó állapotokat az épületen belül és kívül, minden helyiségben folyamatosan előrejelzi és beállítja az optimális komforthoz szükséges pontos energiamennyiséget. Ez akár 20%-os energiamegtakarítást is jelenthet a beszabályozatlan, helyiségenkénti szabályozás nélküli rendszerekhez képest, mindezt úgy, hogy a komfortérzet továbbra is tökéletes marad.


Hűtés ugyanazon rendszerrel

Igény esetén a Smatrix hatékonyan képes szabályozni a hűtési folyamatot is. A rendszer ilyenkor fordítottan üzemel, és kinyitja az állásszabályzókat, ha a helyiség hőmérséklete egy bizonyos határérték fölé emelkedik. Ahogyan a fűtésnél is, az automatikus beszabályozási funkció biztosítja, hogy minden helyiségre pontosan a megfelelő mennyiségű hűtési energia jusson.

Bekapcsolhatom a fűtést az autóból vagy az irodából?

Az U@home rendszerrel az előre beállított „Otthon” vagy „Távol” hőmérsékletszintek között váltogathatnak igény szerint okostelefon vagy tablet segítségével. Az U@home alkalmazás emellett állapotfrissítéseket, riasztásokat és értesítéseket is küld, így a fűtési- és hűtési rendszer bármikor, bárhonnan akár a munkahelyéről vagy az autójából is ellenőrizhető.

Uponor Smatrix intelligens szobatermosztát


Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B.
Telefon: (+36-1) 203-3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

Ajánlatkérés:
e-mail: ajanlat@uponor.com
Telefon: (+36-1) 886-4550


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Valena Life/Allure Netatmo

A Legrand egyszerre időtálló és megújuló koncepcióval készült a lakást felújítók, építkezők számára: egy mechanizmusból két különböző stílussal rendelkező kapcsoló alakítható ki. A szögletesebb...


Okosotthon és épületautomatika

MESTER+Az okosotthon szó a legtöbbek számára a kényelmet, a biztonságot és az energia-megtakarítást jelenti. Alapvetően ez igaz, de ennél azért sokkal többet tud egy okosház, azonban a legtöbben...