Kapunyitás felhővel

2017-04-16 18:42:59 | Módosítva: 2017-04-16 18:47:16

A kertkapuk, garázskapuk már eddig is gombnyomásra működtek otthonainkban, kényelmet biztosítva a mindennapokban. Okostelefonos irányítással még több kényelmet és biztonságot kapunk.


CAME távoli irányítási rendszer

A „CAME Automation” alkalmazás lehetővé teszi, hogy a Gateway kapuautomatizálási modulhoz csatlakozó CAME automatikákat okostelefonról vagy tabletről kezeljük. Az alkalmazás Andriod-os (Google Play) és iOS-es (AppStore) operációs rendszerekhez tölthető le. Az alkalmazáson belül a CAME Connect Cloud-ban kell regisztrálnunk a használatához.

A Gateway modul egy olyan eszköz, mely lehetővé teszi a teljes CAME automata rendszer távoli irányítását GPRS-en keresztül, mobil interneten is. A SIM kártya nem tartozéka a szettnek, azt valamelyik mobilszolgáltatónál kell beszerezni, és mobil internet előfizetés is szükséges a működtetéséhez. Ha a rendszerbe rádiós „mester” modul van építve, a max. 5 db bővítő kártya átjáróhoz összesen 18 automatika csatlakoztatható. Az áramellátás szünetmentességéről gondoskodni kell.


Az így kiépített rendszerben lévő motoros kapukat telefonról és tabletről is tudjuk nyitni vagy zárni bárhonnan. Kiváltja a távirányítók használatát is, nem kell minden családtagnak külön-külön beszereznünk. De nemcsak a kapu előtt állva nyithatjuk a telefonnal a kaput, amikor hazaérünk, hanem az interneten keresztül (a CAME felhőn keresztül), távolsági korlát nélkül elérjük az automatikát, akár csak ellenőrizhetjük, hogy a kapuk zárva vannak-e, mert az alkalmazásban látható a kapuk állapota is.

Az alapértelmezett beállítások szerint az első elindításkor megjelenik az összes automatika, ami a felhasználói fiókhoz társítva van. Ebből a listából kell kiválasztani, hogy éppen melyik kaput szeretnénk működtetni vagy melyiknek az állapotát ellenőrizni. Lehetőségünk van a különböző automatikákhoz képet társítani az okostelefon fényképei közül, illetve törölni, megváltoztatni a képet.
A rendszer használható családi házakban és társasházakban egyaránt. Illetéktelenektől védett, a CAME saját felhőjébe kell létrehoznunk felhasználónévvel és jelszóval saját CAME Connect fiókunkat, és ide bejelentkezve tudjuk irányítani a kapukat. Beállíthatók jogosultságok is, így pl. a kertész be tud jutni a kertbe anélkül, hogy a ház többi kapuját nyitni tudná. Kapcsolhatók a rendszerbe sorompók, forgókapuk, egyéb automata ajtók stb.


Bővebb információ:
Telefon: 433-1666
www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyomkövetők

Minden eszköz használható rendeltetésének megfelelően, és attól eltérően is, lehet hasznos segítség, de vissza is lehet élni vele. Igaz ez a fegyvertől a mobiltelefonig, az autótól aszámítógépig...


Telefonállványok saját kezűleg

Az okostelefonok rohamos elterjedése magával hozta az igényt, hogy a készülékek az asztalokon is kényelmesen elérhetők legyenek. Ezt a célt szolgálják a különféle kis állványok. Készen is...