Kapunyitás felhővel

2017-04-16 18:42:59 | Módosítva: 2017-04-16 18:47:16

A kertkapuk, garázskapuk már eddig is gombnyomásra működtek otthonainkban, kényelmet biztosítva a mindennapokban. Okostelefonos irányítással még több kényelmet és biztonságot kapunk.


CAME távoli irányítási rendszer

A „CAME Automation” alkalmazás lehetővé teszi, hogy a Gateway kapuautomatizálási modulhoz csatlakozó CAME automatikákat okostelefonról vagy tabletről kezeljük. Az alkalmazás Andriod-os (Google Play) és iOS-es (AppStore) operációs rendszerekhez tölthető le. Az alkalmazáson belül a CAME Connect Cloud-ban kell regisztrálnunk a használatához.

A Gateway modul egy olyan eszköz, mely lehetővé teszi a teljes CAME automata rendszer távoli irányítását GPRS-en keresztül, mobil interneten is. A SIM kártya nem tartozéka a szettnek, azt valamelyik mobilszolgáltatónál kell beszerezni, és mobil internet előfizetés is szükséges a működtetéséhez. Ha a rendszerbe rádiós „mester” modul van építve, a max. 5 db bővítő kártya átjáróhoz összesen 18 automatika csatlakoztatható. Az áramellátás szünetmentességéről gondoskodni kell.


Az így kiépített rendszerben lévő motoros kapukat telefonról és tabletről is tudjuk nyitni vagy zárni bárhonnan. Kiváltja a távirányítók használatát is, nem kell minden családtagnak külön-külön beszereznünk. De nemcsak a kapu előtt állva nyithatjuk a telefonnal a kaput, amikor hazaérünk, hanem az interneten keresztül (a CAME felhőn keresztül), távolsági korlát nélkül elérjük az automatikát, akár csak ellenőrizhetjük, hogy a kapuk zárva vannak-e, mert az alkalmazásban látható a kapuk állapota is.

Az alapértelmezett beállítások szerint az első elindításkor megjelenik az összes automatika, ami a felhasználói fiókhoz társítva van. Ebből a listából kell kiválasztani, hogy éppen melyik kaput szeretnénk működtetni vagy melyiknek az állapotát ellenőrizni. Lehetőségünk van a különböző automatikákhoz képet társítani az okostelefon fényképei közül, illetve törölni, megváltoztatni a képet.
A rendszer használható családi házakban és társasházakban egyaránt. Illetéktelenektől védett, a CAME saját felhőjébe kell létrehoznunk felhasználónévvel és jelszóval saját CAME Connect fiókunkat, és ide bejelentkezve tudjuk irányítani a kapukat. Beállíthatók jogosultságok is, így pl. a kertész be tud jutni a kertbe anélkül, hogy a ház többi kapuját nyitni tudná. Kapcsolhatók a rendszerbe sorompók, forgókapuk, egyéb automata ajtók stb.


Bővebb információ:
Telefon: 433-1666
www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Garázsok biztonsága

A garázsban tartott autókat tulajdonosaik nagyobb biztonságban tudhatják. Ám ez esetenként csalfa illúzió, mert némelyik garázskaput bizony illetéktelenek is könnyen nyithatják. Különösen igaz ez a...


Társasházi garázskapuk

Az új építésű társasházak szinte kivétel nélkül közös teremgarázzsal, mélygarázzsal készülnek. Egy ilyen közös garázs kapuja a családi házak garázskapujához képest sokkal nagyobb terhelésnek van...