Itt a tavasz

Szúnyoghálóval a rovarok ellen

2017-04-21 12:29:11 | Módosítva: 2017-04-21 20:20:24

A tavasz beköszöntésével nemcsak a jó idő bukkan elő végre, hanem sajnos a rovarok, a kellemetlen szúnyogok, bogarak és darazsak is felébrednek téli dermedtségükből, és kíméletlenül megkörnyékezik otthonunkat némi friss élelemforrás reményében. Amennyiben meg akarjuk előzni a rovarinváziót, érdemes mielőbb szúnyoghálóval lefedni nyílászáróinkat, hiszen ennél hatékonyabb, vegyszermentes módszer egyelőre nem született még a kártevők távoltartására.

Mégis milyen lehetőségeink vannak ezen a téren? Hogy kérdésünkre átfogó választ kapjunk, felkerestük a témában rendkívül tapasztalt, több mint 15 éve működő Csancsa Árnyékolástechnika Kft-t, hogy foglalják össze nekünk a szükséges tudnivalókat a szúnyoghálók típusairól.

A klasszikus megoldás, avagy a fix szúnyogháló

 

A fix szúnyogháló az egyik legrégebbi és legáltalánosabb alternatíva abban az esetben, ha nyílászárónkra szeretnénk egy olyan extra védelmet, amelyen nemcsak a szúnyogok és az egyéb repülő rovarok, hanem garantáltan a pókok, a sáskák és a poloskák sem jutnak be otthonunkba. Nagy előnye tehát a maximális védelem, azonban hátránya is akad, mégpedig az, hogy ajtón például egyáltalán nem alkalmazható, de olyan ablakon sem, amelynek fontos az átjárhatósága, hiszen a fix szúnyogháló nem nyitható és zárható. Cserébe azonban egyszerűen szerelhető és kiválóan hozzáilleszthető szinte bármilyen nyílászáróhoz!

Fontos az átjárhatóság?
Akkor jöjjön a rolós szúnyogháló!

A rolós szúnyogháló korunk egyik legnépszerűbb és emiatt leginkább elterjedt megoldása, ami nem véletlen, hiszen a fixen rögzített típusokkal ellentétben ezt a rovarhálót könnyedén mozgathatjuk egy rolós szerkezettel. Felszerelhető szinte bármilyen nyílászáróra, alkalmazható redőny előtt, külön tokszerkezettel, de kérhető kombi redőnnyel együtt, amelyben az árnyékoló és a rovarháló egy szerkezeten és sínen mozog, ezáltal olcsóbb, helytakarékosabb és praktikusabb megoldás is egyben. Előnye a könnyed mozgathatóság, hátránya azonban, hogy bár a repülő rovaroktól tökéletes védelmet nyújt, illeszkedéseinél viszont a kisebb mászó ízeltlábúak, mint a katicák vagy a pókok, könnyedén bejuthatnak otthonunkba. 

Rovarháló ajtóra?
Itt a pliszé szúnyogháló!

Ha nagyobb méretű ablakokat vagy ajtókat szeretnénk ellátni olyan rovarvédelemmel, aminél a legfontosabb szempont a hatékonyság mellett az átjárhatóság, akkor a pliszé szúnyoghálónál jobb alternatívát aligha találhatunk. Segítségével akár 3 méter széles ajtókat is elláthatunk rovarhálóval úgy, hogy a harmonikaszerű kialakításból kifolyólag nemcsak gyorsan és könnyedén elhúzhatjuk, illetve összezárhatjuk a hálót, hanem mindezen felül a tartósságra sem panaszkodhatunk majd. Mind a nyílászáró színéhez igazítható tok, mind a mozgó szerkezet kiemelkedő minőséget garantál. Sőt mi több, a pliszé szúnyogháló az alacsony küszöb miatt akadálymentesített környezetben is kiváló!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szúnyogháló utólag

Közeledik a szúnyog időszak, és az enyhe tél folytán valószínűleg az átlagosnál nagyobb lesz a vérszívók száma. Lakásunkat leghatékonyabban szúnyoghálóval védhetjük meg a támadóktól.


Redőnyök, rovarhálók tisztítása

A városok levegője köztudottan nem a legtisztább, a por és az egyéb szállongó szösz-mösz mindenhol lerakódik. A lakásokat gyakori portörléssel lehet úgy-ahogy portalanítani, ám ez nem mindenhol...