Időtálló tetőfedő

Cserepeslemez

2017-05-02 10:50:03 | Módosítva: 2017-05-02 11:00:28

Minden kétséget kizáróan, a tető a családi ház egyik legfontosabb része. Az esztétikus és tökéletesen kivitelezett tető a ház igazi koronája, így nem mindegy mivel is fedjük házunkat. A sokféle tetőfedő anyag között az úgynevezett cserepeslemez is megtalálható.


A cserepeslemezek sajátossága, hogy a hagyományos tetőcserép látszatát keltik. Legfőbb előnye az időtállóság, hisz egy tökéletesen kivitelezett cserepeslemez fedés akár a ház tényleges élettartamáig kitart. Ellenáll az esőnek, havazásnak, szélnek, penésznek, UV álló. Természetesen az évtizedek alatt veszíthet eredeti színéből, de funkcióját hibátlanul ellátja. Köszönhető mindez az alapanyagnak, amiből készül. A horganyzott, poliészter bevonattal ellátott acéllemeznél kevesebb időtálló anyag létezik. A másik fontos szempont az alacsony önsúly. E két fontos tényezőhöz hozzáadódik még, hogy tűzvédelmi szempontból az A1-es kategóriába sorolható, tehát nem éghető, nem segíti a tűz terjedését.

Essen szó magáról a gyártási folyamatról is. A cserepeslemezek más termékekhez hasonló módon tűzi horganyzott lemezek görgősoros hidegalakítása után hidraulikus préselésen esnek keresztül, mire elnyerik végleges küllemüket. Egyedi méretre gyártható, így hulladék nélkül készülhet a fedés. A Metál-Sheet Kft. mint gyártó, a táblák hosszát maximum 6 méterben javasolja megrendelni, mert az ennél hosszabb lemez könnyen sérül és nehéz vele dolgozni. Kis önsúlya további könnyebbséget jelent a szállítás és rakodása tekintetében is.

A cserepeslemez tetőlemezt úgy ajánlott felerősíteni a tetőlécre, hogy a cserepeslemez vége 10 cm hosszan belógjon a csatorna felé. A csavarozás ott ajánlott, ahol a cserepeslemez közvetlenül felfekszik a szelemenre.

A Metál-Sheet Kft. több éves tapasztalattal rendelkezik a lemezmegmunkálás területén. Látogasson el a honlapukra, és tekintse meg színmintákat.

A lemezbeszállítókat a CE tanúsítás alapjául szolgáló gyártásellenőrzési rendszer keretén belül mindig leellenőrzik, hogy a beszállított alapanyag rendelkezzen a szükséges minőségi tanúsítvánnyal.

Válassza a minőséget – válassza a Metál-Sheet Kft. cserepeslemezeit.

Metál-Sheet Kft.

4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

www.metal-sheet.hu

telefon: (+36-30) 421 1551, (+36-30) 903 6738, (+36-30) 857 0477

e-mail: rendeles@metal-sheet.hu, lemez@metal-sheet.hu, projekt@metal-sheet.hu 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Acél cserepeslemez, tetőfelújításhoz is

A tetőburkolat, mint épületünk elsődleges védvonala az időjárási behatásokkal szemben, folyamatos igénybevételnek van kitéve. Többek között emiatt is fázunk az esedékessé váló felújítástól....


Jelentős tetőkárokkal búcsúzott az idei nyár is

Ma már az extrém időjárási viszonyok idehaza sem ismeretlenek, sőt a hosszú távú előrejelzések alapján egyre szélsőségesebb meteorológiai jelenségekhez kell majd hozzászoknunk. Beszédes adat,...