Időtálló tetőfedő

Cserepeslemez

2017-05-02 10:50:03 | Módosítva: 2017-05-02 11:00:28

Minden kétséget kizáróan, a tető a családi ház egyik legfontosabb része. Az esztétikus és tökéletesen kivitelezett tető a ház igazi koronája, így nem mindegy mivel is fedjük házunkat. A sokféle tetőfedő anyag között az úgynevezett cserepeslemez is megtalálható.


A cserepeslemezek sajátossága, hogy a hagyományos tetőcserép látszatát keltik. Legfőbb előnye az időtállóság, hisz egy tökéletesen kivitelezett cserepeslemez fedés akár a ház tényleges élettartamáig kitart. Ellenáll az esőnek, havazásnak, szélnek, penésznek, UV álló. Természetesen az évtizedek alatt veszíthet eredeti színéből, de funkcióját hibátlanul ellátja. Köszönhető mindez az alapanyagnak, amiből készül. A horganyzott, poliészter bevonattal ellátott acéllemeznél kevesebb időtálló anyag létezik. A másik fontos szempont az alacsony önsúly. E két fontos tényezőhöz hozzáadódik még, hogy tűzvédelmi szempontból az A1-es kategóriába sorolható, tehát nem éghető, nem segíti a tűz terjedését.

Essen szó magáról a gyártási folyamatról is. A cserepeslemezek más termékekhez hasonló módon tűzi horganyzott lemezek görgősoros hidegalakítása után hidraulikus préselésen esnek keresztül, mire elnyerik végleges küllemüket. Egyedi méretre gyártható, így hulladék nélkül készülhet a fedés. A Metál-Sheet Kft. mint gyártó, a táblák hosszát maximum 6 méterben javasolja megrendelni, mert az ennél hosszabb lemez könnyen sérül és nehéz vele dolgozni. Kis önsúlya további könnyebbséget jelent a szállítás és rakodása tekintetében is.

A cserepeslemez tetőlemezt úgy ajánlott felerősíteni a tetőlécre, hogy a cserepeslemez vége 10 cm hosszan belógjon a csatorna felé. A csavarozás ott ajánlott, ahol a cserepeslemez közvetlenül felfekszik a szelemenre.

A Metál-Sheet Kft. több éves tapasztalattal rendelkezik a lemezmegmunkálás területén. Látogasson el a honlapukra, és tekintse meg színmintákat.

A lemezbeszállítókat a CE tanúsítás alapjául szolgáló gyártásellenőrzési rendszer keretén belül mindig leellenőrzik, hogy a beszállított alapanyag rendelkezzen a szükséges minőségi tanúsítvánnyal.

Válassza a minőséget – válassza a Metál-Sheet Kft. cserepeslemezeit.

Metál-Sheet Kft.

4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

www.metal-sheet.hu

telefon: (+36-30) 421 1551, (+36-30) 903 6738, (+36-30) 857 0477

e-mail: rendeles@metal-sheet.hu, lemez@metal-sheet.hu, projekt@metal-sheet.hu 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Azbesztes pala helyére alumínium fedés

A családi házak mintegy 40%-a sajnos ma is a környezetszennyező és erősen egészségkárosító, jellegzetes szürke, bordós és kopott piros azbesztes palával fedett. Van tehát feladata a...


Cserépfedés hagyományos, habarcsos módszerrel

A munkaidő lerövidítése, az anyagfelhasználás csökkentése vagy általában csak az egyszerűségre való törekvés - sokszor kiszorítja a hagyományos technológiákat. Egy lassan feledésbe merülő eljárást...