Redőnyvásárlási tanácsadó

2017-05-08 10:43:09 | Módosítva: 2017-05-08 10:56:56

A redőnyvásárlás egy kiemelkedően nagy körültekintést igénylő folyamat, hiszen nyílászáróinkra nem egy-két hónapra, hanem hosszú évekre, sőt gyakran évtizedekre választunk árnyékolókat. A hosszú távú befektetés és a nagyobb kiadás miatt tehát érdemes alaposan megfontolni a választást, amihez az alábbiakban néhány kifejezetten hasznos gyakorlati tanáccsal szeretnénk szolgálni.

Az olcsó könnyen drága lehet


A redőnyvásárlás esetén nagyon sokan csak az árra koncentrálnak, ami nagy hiba lehet! Az olcsó húsnak ugyanis gyakran híg a leve, így ha minél kisebb pénzből szeretnénk kihozni a redőnyvásárlást, belefuthatunk olyan gyenge minőségű termékekbe, amelyek pár hónap múlva meghibásodnak, és rövidesen javításra vagy cserére szorulnak. Ilyenkor csakhamar elköltjük a korábban megspórolt párezer forintot, sőt gyakran még annál is többet!

Éppen a fenti miatt a redőnyvásárlás előtt rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk a minőségre! Ne csak papíron és prospektusban lássuk, hanem a gyakorlatban is vegyük szemügyre a választott terméket, ne elégedjünk meg az olcsó és névtelen típusokkal, és lehetőség szerint járjunk utána a márkának, kérdezzük meg mások tapasztalatait is ezen a téren. Sőt mi több, a redőny mellett a kiválasztott forgalmazó és szerelőbrigád esetében is csak ez legyen a fő szempont: a minőség!


Figyeljünk oda a garanciára. Nyilván a legjobb minőségű redőnyöknél is előfordulhat meghibásodás vagy más olyan probléma, ami miatt az árnyékoló javításra, illetve cserére szorulhat. Ez garancia nélkül komoly kiadás lehet, így vásárlás előtt gondoljunk erre is, döntésünk meghozatalakor pedig ne elégedjünk meg az egyéves garancia-feltételekkel. A több mint 15 éve működő Csancsa Árnyékolástechnika Kft. például 3 év teljes körű garanciát biztosít redőnyeire, ami kiválónak tekinthető ezen a téren!

 

Színek és testreszabhatóság

Redőnyvásárlás előtt érdemes lehet figyelembe venni, hogy ma már nem kell beletörődnünk abba, hogy egy árnyékoló színe csak és kizárólag fehér lehet. A piacon a lehető legkülönfélébb árnyalatokkal kérhetők a külső- és a vakolható tokos redőnyök egyaránt, így pontosan a homlokzat színéhez igazítható mind. Sőt mi több, a természetesség jegyében akár famintás típust is választhatunk, és a végleges redőnyt szinte bármilyen ablakmérethez hozzáigazíthatjuk, hiszen mindegyik maximálisan testre szabható.

 Okosítás és automatizálás

Fontos tudni, hogy a mai redőnyök jelentős többsége okosítható és automatizálható, amihez először motorizálás szükséges. Ezzel és a különféle érzékelőkkel redőnyeinket gombnyomással működtethetjük, de érzékennyé tehetjük őket a szélre, a napsugárzásra, sőt időzített leeresztést és felhúzást is kalibrálhatunk. Habár a manuális típusokhoz mérten ez költségesebb beruházás, ellenben takarékosabb és kényelmesebb is, ezért érdemes lehet vásárlás előtt számolni vele.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A korszerű redőnyök előnyei

A redőnyök elsődleges szerepe a beeső fény mennyiségének a szabályozása, ám e mellett nem elhanyagolható, hogy korszerű változataik a helyiség hőmérsékletét is jelentősen befolyásolhatják....


Redőnyök

A redőnyök előnyei tagadhatatlanok, s amelyik lakásból hiányoznak, lakóielőbb-utóbb rászánják magukat a pótlásukra. Manapság pedig eznagyon rövid idő alatt és minimális felfordulással meg is...