Repülő motor

2017-05-11 10:03:48 | Módosítva: 2017-07-13 17:40:33

Repülő motort mutatott be a Kitty Hawk nevű amerikai startup vállalat. Egyelőre csak videón mutatták meg a Kitty Hawk Flyer nevű járművet, de működő modellről van szó, amit már idén év végéig piacra is akarnak dobni.


Ezt a modellt kifejezetten víz fölötti repülésre tervezték, ezért kapott úszótalpakat, hogy le tudjon szállni a vízre is. A helyszíni beszámolók szerint a jármű egyelőre elég hangos, de a végleges verzió állítólag már halkabb lesz. Teljesen elektromos, nyolc rotor hajtja.


Mivel az amerikai légügyi hatóság (FAA) besorolása szerint az ultrakönnyű kategóriába esik, ezért az Egyesült Államokban jogosítvány nélkül vezethető kis forgalmú helyeken.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: repülő motor, drone

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Drone hajtómű

Egy tréfás kedvű francia játékkonstruktőr hibrid hajóba szerelt egy drone-t.


Drónok mindennapjainkban

Népszerű televíziós újságírónk és regényírónk egyik krimijében 2015-ös évre tette a drónok világméretű elterjedését. Nem tévedett, szinte naponta találkozunk a hírekben a kisebb-nagyobb...