Fűnyíró robotok

2017-05-16 08:21:53 | Módosítva: 2017-05-16 08:24:20

Gondozott kert sok munka nélkül. Kinek ne tetszene a gondolat. Egy mai modern fűnyíró robot segítségével pedig meg is valósítható. Az AL-KO, illetve solo by AL-KO Robolinho® fűnyírócsalád kíméletesen és mindenekelőtt önállóan vágja a füvet. Kikerüli a nagyobb méretű akadályokat és önállóan visszatér a töltőállomásra. A fűnyíró robotok mindezeken felül számos további képességgel rendelkeznek.


Hatalmas segítség a kertben

Mielőtt robot fűnyírót vásárolna győződjön meg arról, hogy a kert alkalmas-e egy ilyen gép fogadására, mivel a nagyon hegyes szögekkel tűzdelt terület, illetve a 30 foknál meredekebb, erősen lejtős területek problémát okozhatnak. Ugyanez érvényes az egyenetlen és lyuggatott területekre is. A robot fűnyírók akku üzemű mulcsozó fűnyírók, amelyek önállóan járnak és vágnak. A hagyományos gépekhez hasonlóan késes vágóművük levágja, felaprítja, majd a talajra szórja vissza a füvet. Alapszabály azonban – hasonlóan a hagyományos zöldtrágyázó fűnyírókhoz –, hogy mindig csak keveset vágjon a gép. A modern vezérlőszoftver, valamint a borulás-, távolság-, ütközés-, illetve eső érzékelő szenzorok határozzák meg a robot fűnyíró működését. Ha az akku lemerül, a robot önállóan visszamegy a töltő állomásra, ahol feltölti magát. Az esőben történő munkavégzés nem javasolt, mivel a kaszálék darabos lesz.


Amit vágás előtt kell elvégeznünk

A modern technika ellenére bevetés előtt el kell végeznünk egy két feladatot. Mindenek előtt el kell távolítani a területről a köveket, botokat és egyéb a szenzorok számára nehezen érzékelhető, kisméretű terepakadályokat, amelyek a kés sérüléséhez vezethetnek. A 15 cm-nél nagyobb akadályokat a Robolinho® felismeri és kikerüli. Ezután a bázis állomás helyét kell megkeresnünk. Fontos, hogy az állomást vízszintes, árnyékos és ha lehet esőtől védett helyre telepítsük. Ezt követően a területet egy határoló kábellel körbe kerítjük. Ez egy gyenge áramú, vékony kábel, ami a gépnek kijelöli a munkaterületet. A telepítést bízhatja szakemberre is.

Az AL-KO és solo by Al-KO fűnyíró robotok előnyei

Más fűnyíró robotokkal összevetve a Robolinho® termékek számos előnnyel bírnak. A telepítésük, programozásuk és működtetésük rendkívül egyszerűen végezhető. A Robolinho® gépek vágásképe a különleges kettős késrendszernek köszönhetően egyedülállóan szép, ráadásul a tisztítókés folyamatosan tisztán tartja a teljesen zárt – legutolsó EU szabványnak is megfelelő – késházat. Fontos előnyt jelent még a nagyon csendes működés, a programozható indítási pontok megléte, illetve az akár 30 cm szűk folyosókban történő munkavégzés képessége, valamint a szegélynyíró üzemmód is.Tudjon meg többet a http://www.al-ko.com oldalon, ahol többek között számos magyar nyelvű videó anyagot is talál a Robolinho® gépek telepítéséről, működtetéséről.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyepek ifjítása természetesen

Egy ház gyepfelületének megálmodásakor, mindenki golfpályaszerű, gyönyörű élénk zöld, sehol sem foltos, de gyommentes, mindig szépen alacsonyra nyírt fűről álmodik. Azután jönnek a...


Szomszédviták: a zajtól az akadályokkal kirakott útszélekig

A településeken az együttélés nem mindig zökkenőmentes, olykor akaratlanul okoznak egymásnak kellemetlenséget a szomszédok. Máskor akarva. Ezt elkerülendő lennének a szabályok arról, hogy mikor...