Fűnyíró robotok

2017-05-16 08:21:53 | Módosítva: 2017-05-16 08:24:20

Gondozott kert sok munka nélkül. Kinek ne tetszene a gondolat. Egy mai modern fűnyíró robot segítségével pedig meg is valósítható. Az AL-KO, illetve solo by AL-KO Robolinho® fűnyírócsalád kíméletesen és mindenekelőtt önállóan vágja a füvet. Kikerüli a nagyobb méretű akadályokat és önállóan visszatér a töltőállomásra. A fűnyíró robotok mindezeken felül számos további képességgel rendelkeznek.


Hatalmas segítség a kertben

Mielőtt robot fűnyírót vásárolna győződjön meg arról, hogy a kert alkalmas-e egy ilyen gép fogadására, mivel a nagyon hegyes szögekkel tűzdelt terület, illetve a 30 foknál meredekebb, erősen lejtős területek problémát okozhatnak. Ugyanez érvényes az egyenetlen és lyuggatott területekre is. A robot fűnyírók akku üzemű mulcsozó fűnyírók, amelyek önállóan járnak és vágnak. A hagyományos gépekhez hasonlóan késes vágóművük levágja, felaprítja, majd a talajra szórja vissza a füvet. Alapszabály azonban – hasonlóan a hagyományos zöldtrágyázó fűnyírókhoz –, hogy mindig csak keveset vágjon a gép. A modern vezérlőszoftver, valamint a borulás-, távolság-, ütközés-, illetve eső érzékelő szenzorok határozzák meg a robot fűnyíró működését. Ha az akku lemerül, a robot önállóan visszamegy a töltő állomásra, ahol feltölti magát. Az esőben történő munkavégzés nem javasolt, mivel a kaszálék darabos lesz.


Amit vágás előtt kell elvégeznünk

A modern technika ellenére bevetés előtt el kell végeznünk egy két feladatot. Mindenek előtt el kell távolítani a területről a köveket, botokat és egyéb a szenzorok számára nehezen érzékelhető, kisméretű terepakadályokat, amelyek a kés sérüléséhez vezethetnek. A 15 cm-nél nagyobb akadályokat a Robolinho® felismeri és kikerüli. Ezután a bázis állomás helyét kell megkeresnünk. Fontos, hogy az állomást vízszintes, árnyékos és ha lehet esőtől védett helyre telepítsük. Ezt követően a területet egy határoló kábellel körbe kerítjük. Ez egy gyenge áramú, vékony kábel, ami a gépnek kijelöli a munkaterületet. A telepítést bízhatja szakemberre is.

Az AL-KO és solo by Al-KO fűnyíró robotok előnyei

Más fűnyíró robotokkal összevetve a Robolinho® termékek számos előnnyel bírnak. A telepítésük, programozásuk és működtetésük rendkívül egyszerűen végezhető. A Robolinho® gépek vágásképe a különleges kettős késrendszernek köszönhetően egyedülállóan szép, ráadásul a tisztítókés folyamatosan tisztán tartja a teljesen zárt – legutolsó EU szabványnak is megfelelő – késházat. Fontos előnyt jelent még a nagyon csendes működés, a programozható indítási pontok megléte, illetve az akár 30 cm szűk folyosókban történő munkavégzés képessége, valamint a szegélynyíró üzemmód is.Tudjon meg többet a http://www.al-ko.com oldalon, ahol többek között számos magyar nyelvű videó anyagot is talál a Robolinho® gépek telepítéséről, működtetéséről.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nem akarsz idén füvet nyírni?

Előre bocsátjuk, hogy soha, senkit nem beszéltünk le a fűnyírásról, ha az illető szeret füvet nyírni. Igen, vannak olyanok, akiknek ez igazi kikapcsolódás, akik élvezik a rendszeres és monoton...


Válasszunk fűnyírót az Ezermesterrel

Itt a nyár, kerti teendőink közül most aktuális a pázsit rendszeres karbantartása, a fűnyírás; adíszfák, bokrok ágainak esztétikai metszése és a gyümölcsösök permetezése. Kiskerttulajdonosként...