Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése egyedi lokális gázkészülékekkel

2017-05-24 08:59:17 | Módosítva: 2017-05-24 09:01:59

Új lehetőség nyílt meg a gyűjtőkéményes, gázkonvektoros lakások korszerű fűtési és meleg víz ellátására a Technorgáz Kft. által gyártott MIKA készülékcsaláddal.


A korszerű vezérléssel és digitális kijelzővel ellátott készülékek megfelelnek a mai kor követelményeinek. A léptetőmotoros és modulációs lángszabályozás, külső hőmérséklet-érzékelés, ionizációs gyújtás gazdaságos üzemelést tesznek lehetővé, így a meglévő fűtéshez képest 30% megtakarítás érhető el amellett, hogy egyenletes meleg van a lakás minden pontján. Az EU 2015/1188-as rendelete lehetővé tette, hogy egy modern, kettős fűtésfunkcióval ellátott készülék (konvekciós valamint vizes fűtésrendszer) magas hatásfok mellett kiváltsa az elöregedett 30-40 éves konvektoros rendszereket, valamint váltószeleppel és indirekt tárolóval biztosítsa a használati meleg víz ellátást is egy max. 60-70 m2-es lakás esetében.Típusok

– MIKA-6EU (6 kW-os konvektor helyére, parapetre szerelhető kivitel).
– MIKA-6EU Turbó (6 kW-os bármely külső falra felszerelhető, csak egy 6,5 cm-es furatot igényel).
– MIKA-6E KON (6 kW-os kondenzációs kivitel).

Legfőbb tulajdonságok

– Nem igényel kéménykiépítést, így jóval költségtakarékosabban oldható meg a fűtéskorszerűsítés, mint a hagyományos fűtőkészülékek esetében.
– Kis méret, magas hatásfok.
– 3,5-6,0 kW között szabályozható.
– A füstgáz teljesen elhatárolt a lakótértől, nem kell tartani füstgáz visszaáramlástól, így szakszerű beszerelés esetén teljesen veszélymentes.
– Mivel a füstgáz a csőrendszeren (parapet/turbó cső) keresztül távozik, ezért nem szükséges kéményseprői engedély beszerzése.
– A MIKA-6EU Turbóhoz csak egy 6,5 cm-es furat készítése szükséges a falon, így teherhordó falak esetében sincs szükség építési engedélyre.


Mind három típust gyártják váltószelepes kivitelben is (MIKA-6EU.V, MIKA-6EU.V Turbó, MIKA-6E.V KON), mellyel a fűtés mellett a meleg víz ellátás is megoldható egy indirekt tároló felszerelésével.

A fűtésrendszer korszerűsítésénél figyelembe kell venni, hogy nagy számban történnek nyílászáró cserék, melyek teljesen elszigetelik a belső légteret, így a jövő a zárt égésterű C-típusú fűtőkészülékeké!

Bővebb információ: www.technorgaz.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtéskorszerűsítés gazdaságosan, kémény nélküli kivitelben

Az ősz közeledtével foglalkozni kell fűtésrendszerünk átvizsgálásával, jobb esetben fűtésünk korszerűsítésével. Az utóbbira kínál kedvező áru és gazdaságos megoldásokat gázkészülékeik beépítésével...


Központi fűtési rendszer kialakítása, szabályozása vízteres kandallóknál

Manapság, mikor kandalló-kiválasztásra kerül a sor, egyre többször merülnek fel opcióként a vízteres kandallók, amelyek működésük során nemcsak azt a helyiséget melegítik fel, amelyben elhelyezésre...