Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése egyedi lokális gázkészülékekkel

2017-05-24 08:59:17 | Módosítva: 2017-05-24 09:01:59

Új lehetőség nyílt meg a gyűjtőkéményes, gázkonvektoros lakások korszerű fűtési és meleg víz ellátására a Technorgáz Kft. által gyártott MIKA készülékcsaláddal.


A korszerű vezérléssel és digitális kijelzővel ellátott készülékek megfelelnek a mai kor követelményeinek. A léptetőmotoros és modulációs lángszabályozás, külső hőmérséklet-érzékelés, ionizációs gyújtás gazdaságos üzemelést tesznek lehetővé, így a meglévő fűtéshez képest 30% megtakarítás érhető el amellett, hogy egyenletes meleg van a lakás minden pontján. Az EU 2015/1188-as rendelete lehetővé tette, hogy egy modern, kettős fűtésfunkcióval ellátott készülék (konvekciós valamint vizes fűtésrendszer) magas hatásfok mellett kiváltsa az elöregedett 30-40 éves konvektoros rendszereket, valamint váltószeleppel és indirekt tárolóval biztosítsa a használati meleg víz ellátást is egy max. 60-70 m2-es lakás esetében.Típusok

– MIKA-6EU (6 kW-os konvektor helyére, parapetre szerelhető kivitel).
– MIKA-6EU Turbó (6 kW-os bármely külső falra felszerelhető, csak egy 6,5 cm-es furatot igényel).
– MIKA-6E KON (6 kW-os kondenzációs kivitel).

Legfőbb tulajdonságok

– Nem igényel kéménykiépítést, így jóval költségtakarékosabban oldható meg a fűtéskorszerűsítés, mint a hagyományos fűtőkészülékek esetében.
– Kis méret, magas hatásfok.
– 3,5-6,0 kW között szabályozható.
– A füstgáz teljesen elhatárolt a lakótértől, nem kell tartani füstgáz visszaáramlástól, így szakszerű beszerelés esetén teljesen veszélymentes.
– Mivel a füstgáz a csőrendszeren (parapet/turbó cső) keresztül távozik, ezért nem szükséges kéményseprői engedély beszerzése.
– A MIKA-6EU Turbóhoz csak egy 6,5 cm-es furat készítése szükséges a falon, így teherhordó falak esetében sincs szükség építési engedélyre.


Mind három típust gyártják váltószelepes kivitelben is (MIKA-6EU.V, MIKA-6EU.V Turbó, MIKA-6E.V KON), mellyel a fűtés mellett a meleg víz ellátás is megoldható egy indirekt tároló felszerelésével.

A fűtésrendszer korszerűsítésénél figyelembe kell venni, hogy nagy számban történnek nyílászáró cserék, melyek teljesen elszigetelik a belső légteret, így a jövő a zárt égésterű C-típusú fűtőkészülékeké!

Bővebb információ: www.technorgaz.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Leválás a távfűtésről II. rész

Előző lapszámunkban megpróbáltuk érzékeltetni azt a kálváriát, amit a távfűtési rendszerről leválni szándékozó lakóközösségeknek vállalnia kell. Írásunkban jeleztük, hogy a probléma nem elsősorban...


Fűtéskorszerűsítés gazdaságosan, kémény nélküli kivitelben

Az ősz közeledtével foglalkozni kell fűtésrendszerünk átvizsgálásával, jobb esetben fűtésünk korszerűsítésével. Az utóbbira kínál kedvező áru és gazdaságos megoldásokat gázkészülékeik beépítésével...