Társasházi lakások fűtéskorszerűsítése egyedi lokális gázkészülékekkel

2017-05-24 08:59:17 | Módosítva: 2017-05-24 09:01:59

Új lehetőség nyílt meg a gyűjtőkéményes, gázkonvektoros lakások korszerű fűtési és meleg víz ellátására a Technorgáz Kft. által gyártott MIKA készülékcsaláddal.


A korszerű vezérléssel és digitális kijelzővel ellátott készülékek megfelelnek a mai kor követelményeinek. A léptetőmotoros és modulációs lángszabályozás, külső hőmérséklet-érzékelés, ionizációs gyújtás gazdaságos üzemelést tesznek lehetővé, így a meglévő fűtéshez képest 30% megtakarítás érhető el amellett, hogy egyenletes meleg van a lakás minden pontján. Az EU 2015/1188-as rendelete lehetővé tette, hogy egy modern, kettős fűtésfunkcióval ellátott készülék (konvekciós valamint vizes fűtésrendszer) magas hatásfok mellett kiváltsa az elöregedett 30-40 éves konvektoros rendszereket, valamint váltószeleppel és indirekt tárolóval biztosítsa a használati meleg víz ellátást is egy max. 60-70 m2-es lakás esetében.Típusok

– MIKA-6EU (6 kW-os konvektor helyére, parapetre szerelhető kivitel).
– MIKA-6EU Turbó (6 kW-os bármely külső falra felszerelhető, csak egy 6,5 cm-es furatot igényel).
– MIKA-6E KON (6 kW-os kondenzációs kivitel).

Legfőbb tulajdonságok

– Nem igényel kéménykiépítést, így jóval költségtakarékosabban oldható meg a fűtéskorszerűsítés, mint a hagyományos fűtőkészülékek esetében.
– Kis méret, magas hatásfok.
– 3,5-6,0 kW között szabályozható.
– A füstgáz teljesen elhatárolt a lakótértől, nem kell tartani füstgáz visszaáramlástól, így szakszerű beszerelés esetén teljesen veszélymentes.
– Mivel a füstgáz a csőrendszeren (parapet/turbó cső) keresztül távozik, ezért nem szükséges kéményseprői engedély beszerzése.
– A MIKA-6EU Turbóhoz csak egy 6,5 cm-es furat készítése szükséges a falon, így teherhordó falak esetében sincs szükség építési engedélyre.


Mind három típust gyártják váltószelepes kivitelben is (MIKA-6EU.V, MIKA-6EU.V Turbó, MIKA-6E.V KON), mellyel a fűtés mellett a meleg víz ellátás is megoldható egy indirekt tároló felszerelésével.

A fűtésrendszer korszerűsítésénél figyelembe kell venni, hogy nagy számban történnek nyílászáró cserék, melyek teljesen elszigetelik a belső légteret, így a jövő a zárt égésterű C-típusú fűtőkészülékeké!

Bővebb információ: www.technorgaz.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Központi fűtés megújuló energiaforrásokból

Az energiaárak folyamatos emelkedése, és az ökológia szempontok miatt egyre inkább megnő az egyedi nem fosszilis fűtőanyagot elégető fűtésrendszerek alkalmazásának az igénye. Ilyen rendszerűek a...


Panelfűtés korszerűsítése

A hazánkban található panellakások 40-45%-át egycsöves, átfolyós rendszerű fűtési rendszerrel szerelték, ami kizárja a hőmérsékletszabályozás lehetőségét. Viszonylag kis befektetéssel ez a rendszer...