Helios EcoVent Verso

2017-06-19 13:06:49 | Módosítva: 2017-06-19 13:11:32

Az emelkedő energiatakarékossági követelmények miatt új építéseknél és felújításoknál is egyre tömörebb épületszerkezeteket építenek. A következmény: a helyiségekben nincs természetes légcsere, a pára és az elhasznált levegő benn reked. A nedvesség általi épületkárok és velük járó reklamációk elkerülésére a szükséges légcserét tartósan, a felhasználótól függetlenül biztosítani kell.


Decentrális szellőztetés és hővisszanyerés

Decentrális szellőzésnek nevezzük azokat a megoldásokat, ahol minden helyiség légcseréjét külön egység végzi. Nagy előnye, hogy ilyenkor a csőhálózat kiépítése megspórolható, így kisebb ingatlanok és felújítások esetén érdemes megfontolni ezt szellőztetési módszert. A lemezes hőcserélős decentrális készülékek mellett a piacon találkozhatunk ún. kerámia hőtárolós készülékekkel is. Ezeknél a típusoknál a hővisszanyerés regeneratív módon történik.

A Helios legújabb és egyben legkisebb hővisszanyerős szellőztetője a KWL EC 45 EcoVent Verso regeneratív elven működik, azaz egy hőtároló elem segítségével a légáramot időnként megfordítva végzi a légcserét. A bentről elszívott levegő hőjét eltárolja a kerámia mag, majd forduló után ezzel felmelegíti a befújt frisslevegőt. A működésből adódóan legalább kettő készülék telepítése szükséges, amelyek pont ellentétes ütemben végzik az elszívást és a befúvást, így kiegyenlített légáramú lesz a szellőztetés.

A Helios EcoVent Verso új lehetőségeket hoz a decentrális (egyes helyiségek) hővisszanyerős szellőztetésében, különösen ott, ahol valamilyen okból a szokásos elrendezések (központi gép, csövezés, végpontok) nem kivitelezhetők. Nagyszerűen alkalmazható olyan felújításoknál, amelyeknél kiemelt követelmény a minimális helyigény, mert mindössze 20 cm-es faláttörés szükséges a beépítéshez.


A Helios EcoVent Verso kiemelkedő tulajdonságai

– Energiatakarékos EC ventilátor (45 m3/h, maximum 6,4 W fogyasztás), öt fokozattal.

– Hatásfoka akár a 88%-ot is eléri (DIBt mérésekkel igazolt).

– Páratlan számú egység is alkothat rendszert, a vezérlés összehangolja a teljesítményeket, akár 8 egység is működhet egyetlen vezérlővel.

– Hibrid üzemre is képes, azaz együttműködik a meglévő, vagy kiegészítőleg felszerelt helyi elszívásokkal (Helios M1/ELS).

– USB-n keresztül számítógépre köthető, és a beállító szoftverével egyszerűen konfigurálható.

– Sima felületű, pórusmentes, higiénikus kerámia test.

– Egyszerű tisztítás és szűrőcsere.

– Többszörösen díjnyertes design előlap és nemesacél kültéri rács.

– Hőhídmentes beépítés a szigetelt burkolatnak köszönhetően.

Az építkezési folyamatokhoz igazodva három szállítási egységben rendelhető készülék, egyszerűen és gyorsan telepíthető, így nem csak üzeme, de beépítése is takarékos.

További információ: www.helios.hu/ecoventwww.helios.hu
Telefon: (+36-1) 425-3288
Kamleithner Budapest Kft.
A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hővisszanyerők új generációja: Zehnder ComfoAir Q

A 2015-ös frankfurti ISH kiállításon bemutatott új hővisszanyerő gép hamarosan Magyarországon is rendelhető lesz. Az új sorozat rengeteg újítást tartalmaz, műszaki paramétereiben az eddigi...


Gázkonvektorral takarékosan

Kis méretű lakások, hétvégi házak, üzletek, irodák ideális fűtése a gázkonvektor. Alacsonyabb a kiépítés költsége, mint a radiátoros központi fűtésnek, és sok esetben olcsóbb üzemeltetni is.