Helios EcoVent Verso

2017-06-19 13:06:49 | Módosítva: 2017-06-19 13:11:32

Az emelkedő energiatakarékossági követelmények miatt új építéseknél és felújításoknál is egyre tömörebb épületszerkezeteket építenek. A következmény: a helyiségekben nincs természetes légcsere, a pára és az elhasznált levegő benn reked. A nedvesség általi épületkárok és velük járó reklamációk elkerülésére a szükséges légcserét tartósan, a felhasználótól függetlenül biztosítani kell.


Decentrális szellőztetés és hővisszanyerés

Decentrális szellőzésnek nevezzük azokat a megoldásokat, ahol minden helyiség légcseréjét külön egység végzi. Nagy előnye, hogy ilyenkor a csőhálózat kiépítése megspórolható, így kisebb ingatlanok és felújítások esetén érdemes megfontolni ezt szellőztetési módszert. A lemezes hőcserélős decentrális készülékek mellett a piacon találkozhatunk ún. kerámia hőtárolós készülékekkel is. Ezeknél a típusoknál a hővisszanyerés regeneratív módon történik.

A Helios legújabb és egyben legkisebb hővisszanyerős szellőztetője a KWL EC 45 EcoVent Verso regeneratív elven működik, azaz egy hőtároló elem segítségével a légáramot időnként megfordítva végzi a légcserét. A bentről elszívott levegő hőjét eltárolja a kerámia mag, majd forduló után ezzel felmelegíti a befújt frisslevegőt. A működésből adódóan legalább kettő készülék telepítése szükséges, amelyek pont ellentétes ütemben végzik az elszívást és a befúvást, így kiegyenlített légáramú lesz a szellőztetés.

A Helios EcoVent Verso új lehetőségeket hoz a decentrális (egyes helyiségek) hővisszanyerős szellőztetésében, különösen ott, ahol valamilyen okból a szokásos elrendezések (központi gép, csövezés, végpontok) nem kivitelezhetők. Nagyszerűen alkalmazható olyan felújításoknál, amelyeknél kiemelt követelmény a minimális helyigény, mert mindössze 20 cm-es faláttörés szükséges a beépítéshez.


A Helios EcoVent Verso kiemelkedő tulajdonságai

– Energiatakarékos EC ventilátor (45 m3/h, maximum 6,4 W fogyasztás), öt fokozattal.

– Hatásfoka akár a 88%-ot is eléri (DIBt mérésekkel igazolt).

– Páratlan számú egység is alkothat rendszert, a vezérlés összehangolja a teljesítményeket, akár 8 egység is működhet egyetlen vezérlővel.

– Hibrid üzemre is képes, azaz együttműködik a meglévő, vagy kiegészítőleg felszerelt helyi elszívásokkal (Helios M1/ELS).

– USB-n keresztül számítógépre köthető, és a beállító szoftverével egyszerűen konfigurálható.

– Sima felületű, pórusmentes, higiénikus kerámia test.

– Egyszerű tisztítás és szűrőcsere.

– Többszörösen díjnyertes design előlap és nemesacél kültéri rács.

– Hőhídmentes beépítés a szigetelt burkolatnak köszönhetően.

Az építkezési folyamatokhoz igazodva három szállítási egységben rendelhető készülék, egyszerűen és gyorsan telepíthető, így nem csak üzeme, de beépítése is takarékos.

További információ: www.helios.hu/ecoventwww.helios.hu
Telefon: (+36-1) 425-3288
Kamleithner Budapest Kft.
A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Műanyag ablakok karbantartása

Egyes típusoknál az évszakváltozással egyetemben az ablakokat is át kell állítani télivagy nyári módra.


Digitális korszakváltás a szellőzéstechnikában

MESTER+Lakásaink, épületeink felújításánál érdemes kiemelt hangsúlyt fektetni az egészséges, friss levegőre. Erre a modern épületgépészet korszerű megoldások sorát nyújtja, melyek az egészségen...