Új látványosság a Margitszigeten

Multimédiás szökőkút

2017-07-04 11:45:30 | Módosítva: 2017-07-04 11:48:11

Június végén átadták a margitszigeti multimédiás szökőkutat és a főváros első fénykertjét. A szökőkút vízfüggönyén mostantól minden este magyar történelmi személyiségek és hírességek fotói jelennek majd meg, míg a sziget északi oldalán 100-140 éves fákat világítanak meg különböző formában.


A vízfüggönyre vetített animáció a zenei program részeként, a nyár végéig minden este 9 és 10 óra között látható, a sötétedés időpontjától függően. A kút vízgépészeti rendszerét egy speciális fúvókával egészítették ki, amely egy 30 méter széles és 10 méter magas, legyezőszerű „vízvásznat” hoz létre, amelyre nagy teljesítményű projektorral vetítenek multimédiás tartalmakat, animációkat. A vetítést - a jó képminőség biztosítása érdekében - mindig a nézőközönséggel átellenes oldalról végzik a speciális vízfilmre, így a nézők a medence és a sziget Margit-híd felöli bejárata között tudnak elhelyezkedni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kiskerti szökőkutak, csobogók

Valószínűleg sokaknak szerezne örömöt, ha kertjében egy hangulatos kis kerti csobogó tenné teljessé otthona hangulatát. Ilyenek nagy számban kaphatók készen, és sok művész is foglalkozik kerti...


Kerti építmények

A szépen gondozott növényeken kívül sok minden kell ahhoz, hogy kertünk rendezett és otthonos legyen. Ha valamilyen új kerti elemmel szeretnénk gazdagítani házunk táját, jól tesszük, ha idejekorán...