Új látványosság a Margitszigeten

Multimédiás szökőkút

2017-07-04 11:45:30 | Módosítva: 2017-07-04 11:48:11

Június végén átadták a margitszigeti multimédiás szökőkutat és a főváros első fénykertjét. A szökőkút vízfüggönyén mostantól minden este magyar történelmi személyiségek és hírességek fotói jelennek majd meg, míg a sziget északi oldalán 100-140 éves fákat világítanak meg különböző formában.


A vízfüggönyre vetített animáció a zenei program részeként, a nyár végéig minden este 9 és 10 óra között látható, a sötétedés időpontjától függően. A kút vízgépészeti rendszerét egy speciális fúvókával egészítették ki, amely egy 30 méter széles és 10 méter magas, legyezőszerű „vízvásznat” hoz létre, amelyre nagy teljesítményű projektorral vetítenek multimédiás tartalmakat, animációkat. A vetítést - a jó képminőség biztosítása érdekében - mindig a nézőközönséggel átellenes oldalról végzik a speciális vízfilmre, így a nézők a medence és a sziget Margit-híd felöli bejárata között tudnak elhelyezkedni.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-8021/Multimedias_szokokUt