Einhell Power X-Change „akku” rendszer

2017-07-11 17:16:52 | Módosítva: 2017-07-11 17:18:26

Már több mint 40 különböző szerszám- és kertigéppel lehet használni az Einhell „mester akku” koncepciója jegyében készült akkumulátorokat. A Power X-Change „akku” rendszer folyamatosan fejlődik, mára gyakorlatilag a szerszámgépek és kerti eszközök szinte teljes válaszékát lefedik. Az Einhell PXC „akku” rendszer termékei között szinte minden fontos szerszámgép megtalálható, ami egy barkács vagy akár egy fél-profi műhelyben szükséges; csavarozó és fúrócsavarozó, sarokköszörű, csiszológép, rezgőfűrész, sőt, még szerelőlámpa is. De nem hiányoznak a közös akkuval használható kerti szerszámgépek sem. Ezek között ott találjuk a legnagyobb teljesítményigényű fűnyírót, de a kisebb kapacitással is megelégedő ágvágót, sövényvágót, szegélynyírót vagy lombfújót, sőt akkumulátorral működtethető már a talaj- és fűszellőztető is.


Több mint 40 kerti- és szerszámgéphez

Az öt különböző teljesítményű 18 V-os akkumulátor bármelyikét bármelyik szerszámhoz használhatjuk. Vásárláskor egyéni igényünk szerint dönthetünk a szükséges akkuk számáról, valamint kapacitásáról. A szerszámokat akkumulátor és töltőkészülék nélkül is megvásárolhatjuk, vagyis nem kell minden egyes szerszámhoz külön töltőkészüléket és akkumulátort vennünk. A rendszer nagy előnye, hogy az akkumulátorok – az innovatív technológiának köszönhetően – rendkívül nagy teljesítmé­nyűek, illetve intelligens elektronikával rendelkeznek. Az elektronika többek között felügyeli a cellák egyenletes töltését, az akku hőmérsékletét, valamint minden olyan elektronikai jellemzőt, ami az akku hosszú élettartamához és biztonságos működéséhez szükséges.

Az akkumulátor család kompatibilis mind a kerti gépekkel mind a barkács gépekkel, így a kertben és műhelyben használt gépek egyaránt működtethetők ugyanazon akkumulátorral. Ez a praktikusságon felül a környezetvédelmet is hatékonyan szolgálja.

Az akkumulátorok 18 V-os lítium akkuk, amiknek teljesen egyértelmű előnyeik vannak ebben a kategóriában; az önkisülésük gyakorlatilag nulla, a súlyuk kicsi, és akár több hónap pihentetés után is azonnal használatba vehetők. Van egy extra kapacitás eléréséhez lehetőséget adó megoldás is, ekkor két 18 V-os akkut összekapcsolhatunk egy 36 V-os egységgé, amivel természetesen a kinyerhető energia is duplájára nő. Ez a dupla energia többek között a fűnyíróknál vehető igénybe.


Töltés közben a töltő mikroprocesszora egyesével felügyeli a cellákat, biztosítva ezzel az optimális töltöttségi szintet. Beépített LED-ek jelzik az akkumulátor töltöttségi szintjét a használat megkezdése előtt, és a készülékkel végzett munka közben is, így nem fordulhat elő például, hogy félig feltöltött készülékkel kezdünk el dolgozni, ami a munka közepén egyszer csak lemerül. Használat közben egy elektromos felügyeleti eszköz ügyel arra, hogy ne terhelhessük túl az akkumulátort. Az akkukat külső gumírozott réteg és erős héj borítja, ami megvédi őket az ütődésektől, és így még a problémás helyeken is biztonságosan dolgozhatunk velük.

Innovatív fejlesztésnek számít, hogy az Einhell Power X-Change családjában is megjelentek az ún. brushless – szénkefe nélküli – motorok, melyek a szerszámgépnek nagyobb erőt, hosszabb működési időt és hosszabb élettartamot garantálnak a szénkefés motorral szerelt gépekhez képest. A brushless motoroknál nem kell a súrlódásból eredő kopással számolni.


A Power X Change termékcsalád a környezetbarát technológiája mellett pénztárca kímélő megoldás is, így mindenkinek remek választás!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kertápolás akkus gépekkel

Az immáron több mint 25 éve Magyarországon működő Andreas STIHL Kft. megalakulása óta aprofi fogyasztók igényeit kívánja kiszolgálni. Ikonikus termékén, vagyisa STIHL láncfűrészen...