Dupla frekvenciájú távirányító

2017-07-13 19:18:49 | Módosítva: 2017-07-30 20:42:34

A kertkapuk és garázskapuk mozgatását érdemes távvezérelt motorra bízni. Ennek számtalan kényelmi és biztonsági előnye van. Nem kell kiszállni a kocsiból, ha esős időben érkezünk haza, vagy induláskor ugyancsak kiszállni az autóból, hogy becsukjuk magunk után a kaput.


Magasabb biztonság

A kényelmi funkciókon felül azonban a motoros kapu a biztonságot is szolgálja. Nincs kívülről könnyen elérhető és feltörhető zárszerkezet. A kapunyitó motor a távirányítótól kapja a jelet, ami a kaput működteti. A régebbi vezérlések a 433,92-es frekvencián működtek, illetve működnek ma is, és ez a frekvencia már meglehetősen telített. Előfordulhatnak működési zavarok részben attól, hogy egymáshoz közel több távirányító is működik azonos frekvencián, másrész pedig amiatt, hogy a nagy átjátszó állomosok erős jelei elnyomják ezeket a kis rendszereket.

A CAME kapunyitó automatikái és távirányítói egyre gyakrabban a jóval kevésbé telített 868,35 MHz-es frekvenciát használják, melynél a zavarok esélye csekély, hiszen ezen a frekvencián még nagyon kevés távirányító működik. A CAME kapunyitó rendszerek ezen a magasabb frekvencián lényegesen stabilabbak.


Megteremtették az átjárást is az alacsonyabb és a magasabb frekvencia között azzal, hogy árusítanak dupla frekvenciájú távirányítót is. Ezek a távirányítók nem csak stabilabb működésűek, hanem a korábbinál jóval nagyobb kapacitású teleppel sokkal hosszabb ideig működnek, és kijelzik az elem töltöttségi szintjét, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés. A korszerű távirányító több különböző automatikát is képes vezérelni.

Egy korábbi kapunyitó rendszernél az alacsonyabb frekvenciáról a magasabbra csak úgy lehetett átállni, hogy az AF kártyát és a távirányítót is ki kellett cserélni, sőt az összes távirányítót „fel kellett tanítani”. A dupla frekvenciájú távirányítónál erre nincs szükség, elegendő csak az AF kártyát cserélni.


Az automata kapuk nyitási biztonsága igen magas, amit részben a távirányító jelének igen magas variációs számának, másrészt az ún. ugrókodos rendszernek köszönhet. Az ugrókódos rendszernél a távirányító minden egyes gombnyomásra egy másik kódot ad ki, amit csak a kapunyitó vezérlője érzékel. A dupla frekvenciájú kapunyitó több mint 4 milliárd (2 a 32.-en) különböző jelet képes kiadni, amit lehetetlen más eszközzel leolvasni, lemásolni, és a kaput illegálisan nyitni vele.

A Kling Kft. jelenlegi akciójában két olyan motor szettet hirdet, ami 868,35 MHz-es rádió rendszerrel működik. Az egyik szett fix kódos a másik pedig ugrókódos.

Bővebb információ: Kling Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6.
Telefon: 433-1666, Fax: 262-2808
kling@kling.hu
www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bőr motoros ruhák tisztítása

A motorosok ruhái általában bőrrel kombinált speciális öltözetek, amelyek gyakori és kombinált tisztítási eljárásokat igényelnek. Ha kivehető a bélés, az akár mosógépben is könnyen kitisztítható.


Kapumozgató motorok

A kapuk motoros mozgatásához többféle megoldás létezik, melyek működési elvükben eltérnek egymástól. Cikkünkben a különböző mozgatási mechanikákat mutatjuk be.