Villámvédelem

2017-07-13 19:33:20 | Módosítva: 2017-08-02 08:13:57

A Daniella Villamosság ajánlása.

Tudta, hogy egy villámcsapás egy másodperc töredékrésze alatt súlyos károkat okozhat Önnek?

Az utóbbi években jelentős mértékben növekedett a villámok által az elektronikus berendezésekben okozott károk száma. Ennek oka, hogy egyre több elektronikus készüléket és rendszert használunk. Minél nagyobb értéket képviselnek elektronikus berendezéseink, annál nagyobb kárt könyvelhetünk el egy-egy villámcsapás esetén. Míg a 2004-es statisztikák alapján 30 ezerre volt tehető országunkban a villámcsapások és általuk okozott károk száma, addig a 2015-ös évben már több mint 50 ezer villámcsapás által okozott kárt regisztrált a Magyar Biztosítók Szövetsége. Egy villámcsapás esetén a túlfeszültség elérheti a 700 kilovoltot (1 kV=1000 V) is, és már nemcsak az elektromos hálózaton, hanem az internet-kábeleken át is képes kárt okozni az elektromos berendezésekben.

Tudta, hogy a villámcsapások által okozott károk jelentős mértékben csökkenthetők villámvédelemmel?

Az elektromos készülékek vezetékeinek kihúzogatásánál kényelmesebb megoldást jelent, ha a Daniella üzleteiben is megvásárolható, villámvédő elosztót alkalmaz. Ezek azonban csak egy-egy berendezésre hatásosak. Abban az esetben, ha az Ön ingatlanában nagy értékű műszerek, a tetőn elhelyezett napelemek, speciális antennák, kültéri elektronikák vannak, mindenképpen érdemes a Daniella Villamossághoz fordulni, és javaslatot, árajánlatot kérni villámvédelemre. A tökéletes megoldást egy teljes külső belső villámvédelem kiépítése jelenti, melyhez a szakcégtől valamennyi szükséges villámvédelmi eszközt és túlfeszültségvédelmi készüléket beszerezheti.


STI043 Stilo túlfeszültségvédelmi elosztó


OBO túlfeszültséglevezető


J.Pröpster 206310 túlfeszültségvédő SNS-D dugalj alá


További információk és termékelérhetőség a www.daniella.hu oldalon!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Villám- és túlfeszültség-védelem

A nyári zivatarok jelentős villám tevékenységgel párosulnak. Afelhőkben felhalmozódó hatalmas feszültségek nagyobb részben a szomszédos felhők felé kisülnek, miközben óriási energiák szabadulnak...


Kismegszakítók

Lakásunk, házunk elektromos hálózatának szerves része akismegszakító rendszer, amit aköznyelv agyakorlatban gyakran biztosítónak, biztosítéknak hív. Alap szintű használatával mindenkinek tisztában...