Einhell fűnyírók

2017-07-13 21:58:55 | Módosítva: 2017-08-17 08:03:17

Az Einhell igazán bőséges fűnyíró választékot kínál a kertészkedőknek. Ezek között megtalálhatók a lítium akkus vezeték nélküli elektromos változatok, a legkülönbözőbb teljesítményű hálózati elektromos változatok, és a kifejezetten csendes üzemű benzinmotorosok is.


Akkustól a csendes benzinesig

Az akkumulátoros fűnyíró gépek a már jól ismert Einhell Power X-Change „akku” rendszerre épülnek; a több mint 40 különböző kerti és szerszámgéphez alkalmas 18 V-os lítium akkut használják a fűnyírók is. A fűnyíró nagyobb teljesítményigénye miatt érdemes a nagyobb kapacitású (akár 4 Ah) akkut tenni a fűnyíró gépbe, melyek között 3 különböző méretű közül választhatunk – a 33 cm szélestől a 43 cm-esig. A kisebbek akár 200 m2-es gyep lenyírására is alkalmasak, a legnagyobb – 43 cm vágószélességű – változat pedig 600 m2-es fűfelület gondozásához is megfelelő. Az akkus fűnyírók nagy előnye, hogy nem kell sem vezetéket kerülgetnünk, sem benzinmotort gondoznunk.

Túl sok gondozást persze a hálózatról működő fűnyírók sem igényelnek. Az Einhell nem kevesebb, mint 12 különböző hálózati elektromos fűnyírót kínál, 30-cm-es vágószélességtől 43 cm-es vágószélességig, 1000 W teljesítménytől egészen 1800 W-ig. Valamennyi típus fűgyűjtős, a legkisebb fűtartója 28 literes, a legnagyobbé 63 liter, és még a fűtelítettséget is kijelzi. Az Einhell fűnyírók relatíve nagy és széles kerekeket kaptak, ami könnyebben tolható egyenetlen talajon is, és kevésbé nyomja le a gyepet. Az elektromos gépek között 250 m2-es gyepfelülettől egészen 800 m2-ig meg tudjuk találni a legoptimálisabbat. A bőséges választékból elsősorban a gondozandó gyepfelület mérete alapján érdemes választani a vágószélesség és a teljesítmény figyelembevételével, de arra is gondoljunk, milyen plusz szolgáltatás nyújt a fűnyíró, pl. mulcsozás, gyors és könnyű „összecsukhatóság” stb.


Teljesítményben kétségtelenül a benzines gépek viszik el a pálmát, és persze a kábel nélküli korlátlan szabadságot is biztosítják. A kínálattal itt sem fukarkodik az Einhell; 1,2 kW-tól 2,8 kW-ig, 99 cm3-től 173 cm3-ig, és 41 cm-től 53 cm-ig húsz különböző négyütemű benzines gép közül lehet választani, melyek feltűnően csendes üzeműek.


Külön figyelmet érdemel az ún. Vortex technológia, ami különösen tiszta vágást biztosít azzal, hogy a késházban létrehozott szívóhatással egyenesre állítja a fűszálakat, mielőtt a kések levágnák azokat. Az egyenletes vágást segíti a fűnyírók elején lévő fűfésű, ami szinte a kések alá tereli a füvet. Ugyancsak érdekes a kerti tömlő csatlakoztatási lehetőség, melynek segítségével a használat után könnyedén megtiszíthatjuk fűnyírónkat anélkül, hogy a víz bármelyik alkatrészben kárt tenne.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűnyíró, de más, mint a többi

Végre itt a tavasz és végre kiszabadulhatunk a négy fal közül. Kezdődhetnek a kerti partik, a grillezések, a kertben eltölthető kikapcsolódás, pihenés előkészületei. Persze ehhez nélkülözhetetlen...


3 eszköz, ami minden barkácsolót profivá tesz

Legyen szó egy kovácsoltvas kerti asztal felújításáról, a gyerekek homokozójának elkészítéséről, vagy egy egyedi könyvespolc megalkotásáról, van három olyan eszköz, ami garantáltan minden amatőr...