Ötcsillagos asszisztens

2017-07-13 22:15:45 | Módosítva: 2017-08-17 08:04:06

Egy jó menetrögzítő kamera ma már nemcsak szemtanú: a vezető asszisztense, igazi társ egyben a gépkocsiban. A Mio csúcsmodellje, a MiVue 792 WiFi Pro fejlett vezetéstámogató rendszerrel és sebességmérő kamera figyelmeztetésekkel aktívan részt vesz és segít a vezetésben.


Aki koccant már autóval...,

...tudja, a biztonságból a veszélybe átcsúszni egy pillanat műve, ha „helyzet van”, egy menetrögzítő készülék haszna felbecsülhetetlen. A Mio legnagyobb tudású dashcam-je, egyszerre kamera, asszisztens és fényképező. A készülékbe szerelt optikai érzékelő érzékenysége kis híján eléri az infravörös tartományt, így a felvételek közel éjjellátó minőségűek, a képkockákról a rendszámtáblák is könnyedén leolvashatók. Fényképezőgép módra átkapcsolva pedig közeli felvételeket is készíthetünk a károkról.

A készülék másodpercenként 60 képkockát rögzít 1080p Full HD felbontásban, a felvétel az autó beindításakor automatikusan elkezdődik.

A kamera Fejlett Vezetéstámogató Rendszere (ADAS) figyelmeztet sávelhagyás vagy ráfutásos ütközés veszélye esetén, és akkor is, ha túl fáradtnak ítél minket egy hosszabb útszakasz után. A készülék az utunkat kísérő sebességmérő kamerákat is mutatja, így mindig tudjuk, hol hajtsunk igazán óvatosan.


Ha a 3 tengelyes G-szenzor hirtelen mozgásváltozást észlel, a készülék automatikája működésbe lép. Olyan extra információkat rögzít, amelyek segítségével az erőhatások is részletesen elemezhetők, és azonnal elment egy védett fájlt, amit nem lehet törölni. Ha pedig gond nélkül célba értünk, rábízhatjuk az autót a kamerára. Ha koccanás, karcolás történik a távollétünkben, ha autónk körül mozgást érzékel, a kamera parkolási módban is elindítja a felvételt. A beépített WiFi segítségével az eszközt okostelefonunkhoz csatlakoztathatjuk – a felvételek a MiVue alkalmazáson keresztül könnyedén lementhetők és megtekinthetők.

A MiVue 792 WiFi Pro ára 62 990 Ft.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szélvédő javítás

Szinte minden hipermarket parkolójában találhatók a kőfelverődéses sérülésekkel foglalkozó szélvédőjavítók. Ha a „baleset” bekövetkeztétől számított rövid időn belül foglalkozunk a sérüléssel, több...


Samsung 360 fokos kamera

A Samsung nemrég bemutatta 360 Round nevű új kameráját.