Acél könnyűgerenda, vagyis szelemen

2017-08-15 10:35:39 | Módosítva: 2017-08-15 10:49:55

A laikusok számára az, hogy szelemen nem biztos, hogy sokat mond. Lássuk miről is van szó, ha szelemenekről beszélünk.


A szelemen, vagyis acél könnyűgerenda olyan teherhordó elem, amely a főtartókon vagy a falváz tartókon lát el egy másodlagos teherhordó szerepet. Szerepét tekintve leginkább a tetőléchez hasonlítható. Horganyzott, nagy szilárdságú acélból készül, így kis önsúllyal rendelkezik, ezzel párhuzamosan nagy teherbírással. Ezen tulajdonságok miatt váltak a könnyűszerkezetes építkezések közkedvelt alapanyagává. Felhasználásukat tekintve tökéletes megoldást jelentenek kis súlyú szerkezetek födémgerendáiként, csarnokok, ipari épületek oldalfalainak tartószerkezeteként. Tehát elég széleskörű a felhasználhatóságuk.


A szelemenek szerelhetősége és rögzítése egyszerű. Előnyt élvez a fával szemben, hisz nem penészedik, nem vetemedik víz hatására. A horgany bevonatnak köszönhetően nem rozsdásodik, időtálló termék.


A Metal-Sheet Kft. által gyártott C és Z profilok, tűzi horganyzott acéllemezek görgősoros hidegalakításával készülnek. A termékek széles méretválasztéka a különböző anyagvastagságoknak, valamint a több dimenzióban állítható, korszerű gyártóberendezésnek köszönhető. A cégnél 8 féle profilméret gyártása zajlik 1,00 mm-től 2,5 mm-ig terjedő lemezvastagságban. A profilok a rendelt hosszakban kerülnek legyártásra, így nem keletkezik felesleges hulladék, de a hosszirányú toldásokra is egyszerű megoldást kínálnak. Felhasználhatók egyéb szerelési, célra, esetleg osztott szelvényű keretszerkezetek is alkothatók belőlük. A gyártásrendszernek köszönhetően minden első osztályú szelemen rendelkezik teljesítménynyilatkozattal, mely a Metal-Sheet Kft. termékeit feljogosítja a CE jelölés alkalmazására.


További információkért, árakért keresse az értékesítőket, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Válassza a minőséget – válassza a Metál-Sheet Kft. szelemenjeit.

Metál-Sheet Kft.

4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

Telefon: (+36-30) 421 1551, (+36-30) 903 6738, (+36-30) 857 0477

www.metal-sheet.hu

e-mail: rendeles@metal-sheet.hu,

lemez@metal-sheet.hu,

projekt@metal-sheet.hu 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.