Spóroljon komfortosan!

Fűtési zónaszabályozás

2017-09-01 13:11:26 | Módosítva: 2017-10-19 12:33:36

Az otthon elfogyasztott energia közel 80 százalékát fűtésre és a meleg víz előállítására használjuk fel, így a legnagyobb megtakarítást fűtési költségünk csökkentésével érhetjük el. Legyen energiatakarékos és komfortos fűtése!


Minden 1 °C hőmérséklet-csökkentés közel 6% energia-megtakarítást eredményez. Fűtési rendszerünknek azonban megfelelő komfortot kell biztosítania, nem szívesen fagyoskodunk otthonunkban. Képzeljen el egy ideális állapotot: mindig jó meleg van. Aztán képzelje el, hogy ez mennyibe kerül Önnek: jó sokba. Spórolhat azzal, ha alacsonyabb hőmérsékletet állít be, amikor nincsenek otthon, vagy amikor nem használják az adott helyiséget. De ugye Ön sem szeret dideregni, amikor kibújik a jó meleg ágyból? Akkor most komfort vagy energiatakarékosság? Lehet egyszerre mindkettő?

A termosztátok gyártásában százéves tapasztalattal rendelkező Honeywell a kényelem és az energiahatékonyság jegyében a legújabb rádiófrekvenciás technológiát használva alkotta meg új, intelligens szobatermosztátját és evohome fűtési zónaszabályozó központját. A leginkább energiatakarékos és komfortos megoldás, ha zónaszabályozást alakítunk ki, otthonunkat zónákra osztva, például: nappali, hálószoba, fürdőszoba. Egy többszintes ingatlan esetében egy zóna akár lehet egy egész szint is. Ha nyaralóval vagy kisebb lakással rendelkezünk, tökéletes megoldás az optimális szabályozásra az egy vagy két zónát időprogrammal kezelő, vezeték nélküli Honeywell okostermosztát. Könnyen telepíthető, okostelefonról elérhető, és programozható. Így az energiahatékonyság mellett a kényelem is megmarad.


Ha többszobás lakásunk, családi házunk van, a vezeték nélkül kommunikáló, 12 zónát kezelő evohome központtal és a rendszer további elemeinek segítségével – például: radiátorműködtető szelepek, kazánszabályozó modul, padlófűtés-szabályozó – annyi zónát alakíthatunk ki, amennyit szeretnénk, legyen szó radiátoros vagy padlófűtésről, melegvíz-tárolóról vagy kazánszabályozásról. A rendszer moduláris, így utólag is könnyen bővíthető.


A központi egység segítségével nemcsak ki- vagy bekapcsolhatjuk a fűtést, hanem külön beállíthatjuk a megfelelő hőmérsékletet minden egyes zónára, sőt olyan fűtési időprogramot készíthetünk, amely életstílusunkhoz a legjobban illik. Az evohome öntanuló rendszere pontosan tudja, mennyi időre van szükség, hogy a zóna elérje a beállított hőmérsékletet. Így mindig időben kezd fűteni, és a fürdővíz is pont akkor lesz meleg, amikor szükségünk van rá.


A fűtési zónaszabályozáson túl az extra kényelmet és a rugalmasságot a Honeywell Total Connect Comfort szolgáltatás nyújtja. A mobilalkalmazás segítségével interneten keresztül vezérelheti fűtésrendszerét, bármikor, bárhol jár is. Ha a független fejlesztésű „IF” alkalmazást is használja, telefonjához szinte már hozzá sem kell nyúlnia, automatikusan irányíthatja fűtési rendszerét.

Ha többet szeretne tudni az energiahatékony és mégis komfortos, kényelmes fűtésszabályozásról, keresse fel a Honeywell weboldalát: https://getconnected.honeywell.com/hu/ 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Honnan jöjjön a meleg víz?

A vízvezeték és a használati meleg víz rendszer felújítása leginkább akkor jön szóba, ha valamiért hozzá kell nyúlni a régi rendszerhez, akár azért, mert elöregedett, elhasználódott, elromlott,...


Fafűtési lehetőségek

A fafűtés reneszánszát éli, elsősorban kedvező ára, másodsorban hangulata miatt. Optimális megoldás, ha a gáz- és a fafűtést egymással kiegészítve használjuk. A fatüzelésnek számos előnye és kevés...