Miért fontos az ivóvíz-higiénia?

2017-09-01 14:52:09 | Módosítva: 2017-09-04 10:10:37

A jó minőségű ivóvíz elengedhetetlen az emberek életéhez és egészségéhez. Minden élőlénynek szüksége van vízre a létfenntartáshoz: a növényeknek, az állatoknak és természetesen az embereknek is. Egy átlagos ember kb. 250 liter vizet használ naponta. Fő létszükségleteink egyike, a biztonságos ivóvízellátás és –továbbítás. Az otthonteremtés és –felújítás sarkalatos pontja.


Az utóbbi években világossá vált, hogy ivóvízhálózatokban komoly mikrobiológiai probléma lappanghat a legionella baktériumok formájában. Legújabb kutatások bizonyítják, hogy az ivóvízből származó baktériumok jóval nagyobb mértékben felelősek a különböző fertőzésekért, mint ahogyan azt eddig feltételezték.

 Ivóvízhálózatok tervezésénél és szerelésénél az alábbi szempontokra mindenképp érdemes odafigyelni:

- Ne adjunk táptalajt a baktériumoknak – minőségi, szakszerűen tervezett csőhálózatot válasszunk

- Figyeljünk az üzembe-helyezésre – mindig szakember végezze a munkálatokat, aki megfelelő figyelmet fordít a csövek szigetelésére.

- Használjuk helyesen - a mikroorganizmusok szaporodásához az ivóvíznek meghatározott hőmérsékleten kell lennie. Folyamatosan használnunk kell a vízvezetékrendszert, vagy olyan megoldást kell választanunk, amely megakadályozza az ún. „pangást”!

A rendszertelen, nem folyamatos vízhasználat pangást okoz az ivóvíz hálózatokban és emiatt higiéniai problémák alakulhatnak ki, beleértve az ivóvíz baktériumok által történő mikrobiológiai szennyeződését is.

 

A csövek igényeknek megfelelően történő méretezésével, valamint a nyomásveszteségek és a felhasználói szokások figyelembevételével elkerülhetők a pangási idők. Mint biztos piacvezető az innovatív és megbízható vízrendszerek fejlesztése terén, az Uponor több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a bekötési pontok és vízcsapok közötti komplett ivóvíz-szállító rendszerek biztosításában – olyan rendszerekében, amelyek biztonságosak, megbízhatóak és könnyen szerelhetőek.

A csőhálózat a csomagolás ezen az értékes árucikken – a vízen. Az Uponor felvállalta, hogy csak a legkorszerűbb anyagokat használja csővezetékeihez, legyenek azok akár műanyag, akár ötrétegű csövek. Az Uponor összes csővezetékét úgy tervezték, hogy korrózióálló legyen, megfeleljen a szabványoknak, illetve ellenálljon a vezetékes vízhálózat magas hőmérséklete és nyomása okozta hosszú távú hatásnak.

 

Az Uponor az innovatív technológiák elkötelezettje, több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik csővezeték-rendszerek fejlesztése és gyártása területén. Olyan teljes megoldásokat tud kínálni, amelyek figyelembe veszik az egyéni igényeket, és kellemes környezetet teremtenek a lakásban, a munkához és a szórakozáshoz. Az Uponor megoldásai technológiailag fejlettek, fenntarthatóak és energia-hatékonyak is.

További információ:

Uponor vízellátás

Uponor Épületgépészeti Kft.

1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B

T. (+36-1) 203 3611

E-mail: info.hungary@uponor.com

www.uponor.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.