Elektromos repülő autó

2017-09-14 12:08:46 | Módosítva: 2017-09-14 12:09:15

Sikeres tesztet hajtott végre a közelmúltban a németországi Lilium Aviation nevű cég első, teljesen elektromos gépe, a Lilium. A Müncheni Műszaki Egyetem hallgatói és oktatói által létrehozott vállalat fejlesztése 2016 júliusában már bemutatkozott, akkor azonban még csak terv formá­jában létezett. Nemrég azonban már az első repülésről készítettek videót.


Kétszemélyes drón

A teljesen elektromos hajtású repülő autót úgy fejlesztették ki, hogy a helikopterekhez hasonlóan képes legyen a függőleges fel- és leszállásra. A mostani tesztet egyelőre egy távirányítású prototípussal végezték el, vagyis a földről irányították, a tervek szerint azonban sofőr vezetheti majd. Egyelőre egy kétüléses gépet teszteltek, de a végső cél, hogy egy ötszemélyes repülő autót fejlesszenek ki.Az áramot a Lilium akkumulátor szolgáltatja a 36 hajtóműhöz, amivel jelenleg 300 km-es hatótávolságra és 300 km/h-s maximális sebességre képes a jármű. A tervek szerint 2018-ban készülne el a végleges változat, melyet könnyű sport repülőgép minősítéssel látnak el, vagyis a használatához elég egy 20 órás képzésen részt venni. Egy évtizeden belül komoly alternatívát jelenthet a városi dugók ellen.


forrás: hvg

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: drón, repülő autó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Május virágbajnokai

A rododendronok májusi szín-játékához az előkészületeket még a telepítés előtt meg kell kezdenünk.


NONOX sodronyszerelvények

A következőkben a sodronyok változatairól, legfontosabb tulajdonságairól, jellemző felhasználási területeiről adtunk tájékoztatást. A NONOX sodronyszerelvények választékát segítünk áttekinteni...