Energiamegtakarítás okostermosztáttal

2017-09-15 10:45:21 | Módosítva: 2018-08-30 08:13:16

Hamarosan indul a fűtési szezon, és mivel otthonunk energiafogyasztásának jelentős részét a fűtés és meleg víz előállítása adja, a szokásos őszi kazánkarbantartás mellett fontos azon is elgondolkodnunk, hogyan tudnánk csökkenteni havi költségeinket úgy, hogy kényelmünket közben ne kelljen feladnunk. Sőt okostelefonunk segítségével bármikor lássuk, mi is történik otthon.


Több szobás lakás vagy családi ház esetében a leginkább energiatakarékos és komfortos fűtési megoldás, ha zónaszabályozást alakítunk ki. A hagyományos időprogram nélküli vagy heti időprogrammal rendelkező termosztátok használatához képest, a Honeywell evohome rendszer segítségével akár jelentős megtakarítást is elérhetünk.


A központi egység segítségével nem csak ki- vagy bekapcsolhatjuk a fűtést, hanem külön beállíthatjuk a megfelelő hőmérsékletet minden egyes zónára – például: nappali, hálószoba, fürdőszoba, gyerekszoba – sőt olyan fűtési időprogramot készíthetünk, amely életstílusunkhoz a legjobban illik. Az evohome öntanuló rendszere pontosan tudja, mennyi időre van szükség, hogy elérje a beállított hőmérsékletet. Így mindig időben kezd fűteni, és a fürdővíz is pont akkor lesz meleg, amikor szükségünk van rá.


Az akár 12 zónát is kezelő evohome központtal és a rendszer további elemeinek segítségével – például: radiátorműködtető szelepek, kazánszabályozó modul, padlófűtés szabályozó - annyi zónát alakíthatunk ki, amennyit szeretnénk, legyen szó radiátoros vagy padló-, felületfűtésről, melegvíztárolóról vagy kazánszabályozásról. A rendszer moduláris, így utólag is könnyen bővíthető, telepítése különösebb átalakítást nem igényel, mivel a rendszerelemek egymással vezeték nélkül kommunikálnak.


A fűtési zónaszabályozáson túl, az extra kényelmet és a rugalmasságot a Honeywell Total Connect Comfort szolgáltatás nyújtja. Az okostelefon alkalmazás segítségével interneten keresztül vezérelhetjük fűtési rendszerünket, bármikor, bárhol is járunk. Láthatjuk, mi történik otthonunkban, melyik szobában hány fok van. A független fejlesztésű „IFTTT” alkalmazás segítségével, szinte már hozzá sem kell nyúlnunk telefonunkhoz, automatizálhatjuk a rendszer működését. Beállíthatjuk például, hogy amikor elhagyjuk otthonunk egy előre meghatározott körzetét, a fűtés kapcsoljon ki. Vagy éppen ellenkezőleg, ha hazafelé tartunk, és közeledünk otthonunkhoz, a fűtés kapcsoljon be, hogy minket a már számunkra komfortos hőmérséklet fogadjon.


Ha többet szeretne tudni az energia-hatékony és mégis komfortos, kényelmes fűtésszabályozásról, keresse fel a Honeywell weboldalát

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Távfűtés korszerűsítés ma

Míg bő egy évtizeddel ezelőtt a távhővel fűtött társasházak jelentős része kereste annak lehetőségét, hogy miként tudna leválni a távfűtésről, és egyedi vagy központi gázkazánra átállni, mára...


Csökkentse fűtési költségeit!

- Hangzik a jól csengő szlogen, de a kérdés az, hogy komolyan vesszük-e az ilyen címeket? Napjainkban sokan használják ezt a kifejezést termékeik reklámozásához, még azt is megmondják, hogy...