Elektromos fűtés, csak okosan

2017-09-18 08:50:24 | Módosítva: 2017-09-18 08:54:47

Ha fűtés rendszert tervezünk, felújítunk, vagy csak szeretnénk kiegészíteni a meglévő fűtésünket, ma már komoly alternatívaként kerül szóba a jó minőségű elektromos fűtőpanelek használata. Ahhoz, azonban, hogy igazán jól működő fűtés megoldáshoz jussunk, érdemes figyelni pár dologra. Összegyűjtöttük, hogy miért jó az elektromos fűtés, és hol, milyet érdemes alkalmazni.


Régi nagy igazság, hogy a fűtés takarékossága elsősorban nem a fűtőeszközöktől függ, hanem az épületfizikai mutatóktól. Azaz, egy rossz szigeteléssel ellátott épületben akármilyen fűtési megoldást telepítünk, nem valószínű, hogy az általunk elvárt hatásfokon és gazdaságosan fog működni. Ma már, az építtetők egyre inkább figyelnek erre a tényezőre, és a korszerű építési anyagok (szigetelések, a korszerű nyílászárók beépítése) is nagyban növelik a ház hőmérséklet megtartó képességét. Ilyen környezetben bátran lehet a lakás teljes elektromos fűtésében gondolkozni.


A választás szempontjai

Nyilván felmerül a kérdés, mik azok az előnyök, amit egy korszerű elektromos fűtés adhat.

Gazdaságos és gyors kiépítés. Azaz, nincs szükség engedélyezett tervre, speciális tudásra. Ha működtetéshez megfelelő elektromos teljesítmény rendelkezésre áll, a lakás fűtése akár 24 óra alatt kiépíthető.

Biztonságos, néma működés. Mivel az eszközök nem tartalmaznak forgó alkatrészt, csupán a levegő áramlását felhasználva működnek, nincs szükség rendszeres felülvizsgálatra, nem kell tartani szénmonoxid mérgezéstől, és a működést nem követi zavaró hangjelenség. A korszerű eszközök ma már legalább 5 éves garanciával rendelkeznek.

Formatervezett, változatos felületek. Az sem mindegy, hogyan mutatnak a lakóterekben a fűtőpanelek. Az elektromos fűtőpanelek kialakításuknál fogva keskeny, letisztult formájúak, általában több színben is elérhetőek, üvegfelületűek is lehetnek, azaz változatos megjelenésükkel támogatják a szép enteriőrök kialakítását.


Modern vezérlés, gazdasá­gosabb beállítások. A fűtőpanelek rendelkeznek programozá­si lehetőséggel, amit fűtési elvárásainknak megfelelően állíthatunk be, ezzel javítva az energia-felhasználást.

A legújabb fejlesztésű panelek pedig wifi-s vezérléssel érhetők el, azaz egy jól működő wifi rendszer és egy okostelefon segítségével gyorsan tudunk kialakítani távolról is irányítható fűtést.

A fűtőpanelek nagyobb része fröccsenő víz ellen is védett (IP24), ezért vizes helyiségekben is használható.


További információt az elektromos fűtési megoldásokról itt kaphat:
Telefon: (+36-20) 955-2629
www.nordart.hu
ugyfelkozpont@nordart.hu


Bemutatóterem:
1015 Budapest, Fiáth János utca 10
2890 Tata, Környei út 24.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kétkörös, osztott felületű infrapanelek

A fűtésrendszerek – így az infrafűtések is - minden esetben a maximális teljesítményre vannak méretezve, hiszen a leghidegebb téli időszakban is elegendő fűtőteljesítményre van szükség. A fűtési...


Elektromos fűtés

A háztartási energiaszükséglet jelentős részét, kb. 70-75%-át a fűtés teszi ki. Ebben az esetben tehát különösen érdemes átgondoltan kiválasztani az energiaforrást. A folyamatosan dráguló földgáz...