Ha szeptember, akkor faipar

2017-09-24 19:50:23 | Módosítva: 2017-09-24 19:56:27

Minden év szeptemberében rendezik me a soproni faipari vásárt, ehhez igazodik minden szerszámkereskedő, és ebben a hónapban hirdetik meg a faipari akciójukat. Ácsok, asztalosok nélkülözhetetlen gépe a körfűrész. Milyen egy igazán jó körfűrész? Legyen kicsi, könnyű, hogy ne legyen fárasztó vele a munka, vágjon mélyen, legyen erős, könnyen kezelhető, biztonságos, visszarúgás ellen védett és egyszerűen szerelhető.


Van ilyen?

A Hitachinak van, mégpedig hálózati és akkumulátoros is, ráadásul világújdonságként szabadalmaztatott szénkefementes motorral, amiben nincs tekercselt forgórész, így azt nem is lehet leégetni. Ha nincs szénkefe, akkor szikra sincs, ami azért fontos egy gyúlékony anyaggal teli munkahelyen. Kevésbé melegszik a motor és a kopó alkatrész is kevesebb, nem is kell figyelgetnie a felhasználónak, hogy mikor kell azokat cserélnie. A kicsi, de erős lágyindítású motorral szerelt gép tömege 3 kg alatt van, és tökéletesen kiegyensúlyozott, így akár egész napos munka során sem fárad el a felhasználó keze. Bár 165 mm átmérőjű csupán rajta a vágótárcsa, mégis 66 mm mélyen tud vágni, ami az eltolt tengelyeknek köszönhető.


A hihetetlen halk működés tovább fokozható, és silent (csendes) üzemmódba kapcsolva a gép automatikusan állítja be a fordulatszámát terheléstől függően, ami tovább könnyíti a munkát, és egyben növeli a gép élettartamát. Munka közben egy kis LED-lámpa világítja meg a vágásvonalat, és természetesen a keletkező forgácsot is elfújja a forgó tárcsa okozta légáram. Visszarúgás ellen védett, és ha véletlenül a tárcsa megszorul, a motor automatikusan leáll, de a beékelődést megszüntetve, a gép minden meghibásodás nélkül újra indítható. A tárcsacsere is nagyon egyszerű, hisz oldalra állítva, nem billeg, hanem stabilan megáll a kis gumilábain.A szénkefementes motor (felső kép) kompaktabb felépítésű, mint a hagyományos szénkefés (alsó kép)


A Hitachi hálózati szénkefementes gépei használhatóak generátorról, és akár 50 méteres hosszabbítóval is, mert nem érzékeny a motor a feszültségesésre, az akkumulátoros gépei, pedig minden 18 Voltos Hitachi akkumulátorról, legyen az bármilyen áramerősségű, hiszen teljesen kompatibilisek egymással, ráadásul még 3 év garanciát is biztosít a gyártó rájuk. Aki már használta a Hitachi hálózati C6MEY, vagy az akkumulátoros C18DBAL gépét, az azonnal beleszeretett. Ha Ön, kedves olvasó, még nem találkozott ezzel a valóban fantasztikus géppel, látogasson el a www.hitachi-povertools.hu weblapra, vagy keresse fel bármelyik Hitachi szakkereskedést, és tekintse meg. De vigyázzon, mert valóban ellenállhatatlanul tökéletes!


Bővebb információ: www.hitachi-powertools.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bosch RotoZip spirálfűrész X-Cores(tm) betéttel

A RotoZip spirálfűrészek hatékony megoldást kínálnak az összes kemény járólap szabadkézi, bonyolult, száraz vágásához. Az új vákuumos keményforrasztású technológiának köszönhetően egyetlen X-Core...


1 Akku - 1000 munka

A Proma Hungary Kft. bemutatja az új akkus kézi PowerPremium szerszámcsaládot, amely gépek a lithium-ion technológia eredményeit hasznosítva segítik a felhasználó munkáját. A lítium-ion (Li-Ion)...