7+1 tipp a kreatív kerti munkáért

2017-09-29 11:49:16 | Módosítva: 2017-10-18 11:23:28

A STIHL akkus kerti eszközei alapvető funkciójukon túl számos módon használhatók, ha egy kis találékonysággal tekintünk rájuk. Bónusztippünk pedig igazi meglepetést tartogat hölgy olvasóink számára.


1. Szegélynyíróból fűnyíróolló

Minden kerttulajdonos számára ismerős szituáció, amikor görnyedve, a füvön hasalva, esetleg a sziklakertben egyensúlyozva, kezében egy fűnyíróollóval próbálja meg levágni a nehezen elérhető helyeken burjánzó gazt. Többé azonban nem kell kínlódni, a STIHL HSA 25 akkus szegélynyírója ugyanis pillanatok alatt el tudja végezni ezt a feladatot is. Ráadásul, mivel egy remek teleszkópos nyél is vásárolható hozzá, még a lumbágó kialakulásának esélyét is minimalizálhatjuk. Kell ennél több? 

2. Lambériázz okosan!

Az STIHL hobbikertészek számára fejlesztett motorfűrészei nemcsak a kisebb kerti munkákhoz, így gallyazásra vagy alacsonyabb fák kivágására alkalmasak, de a belső átalakítások során felmerülő fával kapcsolatos feladatokat is el tudjuk végezni velük. Tökéletesen megállják a helyüket a tetőtér beépítésekor a gerendák méretre vágásánál, de a lambéria aprításánál is nagy hasznukat vesszük. Miért vásárolnánk tucatnyi felesleges eszközt, ha egy STIHL van a birtokunkban? 

3. Vége a fűnyírótisztításnak!

Ha Te is utálod a fűnyírást követően a frissen vágott, mindent összefoltozó, befogó fűmaradványokat kiszedni a fűnyíró kosarából, akkor a STIHL lombfúvója lesz az új legjobb barátod. Nagy teljesítményének köszönhetően minden nyesedéket kisöpör a kosárból. 

4. Felejtsd el a hólapátot és a végeláthatatlan avarseprést!

Már javában hullanak a fák lombjai, mi pedig gyakorlatilag egy hónapig mást sem csinálnunk, csak avart seperünk és zsákolunk, a tél beköszöntével pedig előkapjuk a hólapátot, és a friss havat kíséreljük meg vele újra és újra eltüntetni. Tesszük ezt akkor, ha nincs a birtokunkban egy STIHL lombfúvó. Ha viszont előrelátóak voltunk, és beszereztünk egyet, akkor pofonegyszerűvé válik minden kellemetlennek hitt őszi-téli munka. Az avart, a kisebb gallyakat könnyedén egy kupacba tudjuk terelni, a havas időjárás érkezésével pedig pillanatok alatt el tudjuk vele tüntetni a friss havat mind a járdáról, mind pedig a kocsinkról. 

5. A lehullott falevelek felszedésének legegyszerűbb módja

Anélkül, hogy az előbb említett, végeláthatatlan avarseprés keserves folyamatát tovább boncolgatnánk, azt javasoljuk, kapd elő a fészerből VIKING fűnyíródat, és szaladj vele végig a lehullott levelekkel borított területen. A szárnylapátos kések ugyanis az aerodinamikus házban erős légáramlatot keltenek, amely a lehullott lombokat a házban kialakított légterelő rendszeren keresztül rendkívüli erővel a fűgyűjtő kosárba fújja. Ezután már nincs más dolgod, mint elővenni egy zsákot, és beleborítani a kosár tartalmát. Zseniális, ugye?

6. Kimelegedtél? Hűtsd le magad egy lombfúvóval!

A kerti munkának bizonyos részei, így például a jövőre gazdag zöldségeket termő konyhakert felásása fárasztó feladat, hamar megjelennek homlokunkon a gyöngyöző cseppek. Kapcsold be a lombfúvódat, és biztos távolságból irányítsd a homlokodra. A fejedet azért nem viszi le, de az izzadtságot garantáltan eltünteti egy pillanat alatt. 

7. Ruhaszárítás extrém változatban

Veled is előfordult már, hogy leittad vagy éppen leetted a kedvenc pólódat, de nincs kedved átcserélni, ezért inkább a mosdókagylónál egy foltban gyorsan kidörzsölöd, majd hosszú percekig hajszárítóval próbálod megszárítani? Ez utóbbi tevékenységedet jelentősen felgyorsíthatod, ha előkapod a lombfúvódat, ami nagy teljesítményének köszönhetően egyetlen szempillantás alatt eltünteti a nedves foltokat. 

+1 Legyél te az új Marilyn!

Minden hölgy elképzeli, amint csodás ruhában, tökéletes sminkben és hajban Brad Pitt oldalán végigvonul a vörös szőnyegen, miközben minden szem rászegeződik. A STIHL lombfúvójával akár Marilyn Monroe-nak is érezheted magad. Lebbentsd fel vele a szoknyádat, és örökítsd meg a legendás színésznő ikonikus pillanatát, melyet a világon mindenhol ismernek! Ha megfogadod a tanácsunkat, és nem ijedsz meg a kerti munka után a kerti mókától sem, oszd meg a fotót a Facebookon, vagy töltsd fel az Instagramra a #stihl hashtaggel. 


Éljen az élvezetekkel teli kerti munka! Tekintsünk pozitívan a ránk váró feladatokra, hogy aztán azok végeztével megérdemelten teljen a pihenés. A STIHL akkumulátoros eszközeit Te is beszerezheted a szakkereskedésekben vagy a webshopon keresztül.

www.stihl.hu

www.stihl-shop.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.