Elektromosrepülőgép-gyár Pécsen

2017-10-07 17:00:30 | Módosítva: 2017-10-07 17:01:04

Repülőgépgyárat épít Pécsen a magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. Az 5,16 milliárd forintos beruházáshoz 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a magyar kormány.


A Magnus Aircraft a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készült kétüléses repülőgépet, amely műrepülésre alkalmas. Kifejlesztett egy olyan gépet is, amely nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, és szintén kompozit anyagból készült; így jóval könnyebb, alacsonyabb a környezetterhelése és fenntartási költsége, mint más gépeknek.


A magyar cég termékeinek komoly piaca lesz Kínában a következő időszakban, a kínai légügyi jogi változtatások miatt egyre nagyobb az igény a könnyű testű repülőgépekre és az azzal járó pilótaképzésre.

Szeptemberben megkezdik a beruházás megvalósítását, a Pécs-Pogány repülőtér mellett több mint 7500 négyzetméter alapterületű új gyártóbázist hoznak létre. A Magnus Aircraft Amerikában saját céget alapított, Kínában pedig vegyesvállalatot hozott létre. Várakozásaik szerint - a Siemens innovációjának eredményeképpen - hamarosan megjelenhet a piacon a repülőgép elektromos változata is.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Folttisztítás

A különböző eredetű foltok minden háztartásban előfordulnak, és eltávolításuk esetenként gondot okozhat. Különféle folttisztító szerek beszerezhetők ugyan, ám a régi, hagyományos módszereket is...


A világ legnagyobb repülőgépe

A Stratolaunch Roc, a világ legnagyobb repülőgépe, amelynek szárnyai hosszabbak, mint egy futballpálya.Ezt a különleges repülőgépet rakéták és kisebb járművek szállítására szolgáló „anyahajónak”...