Gondolkozz kicsiben is nagyban!

Így válasszunk az akkus motorfűrészek közül

2017-10-07 17:26:29 | Módosítva: 2017-10-07 17:34:08

Az ősz beköszöntével egyre inkább felérté­kelődik a jó motorfűrész, hiszen nem mindegy, hogy milyen eszközzel állunk neki a kertrendezési munkálatoknak vagy éppen a tűzifa aprításának. De hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb akkumulátoros fűrészt? Íme öt szempont, amit érdemes figyelembe venni a döntés során.


Megbízhatóság és biztonság

A motorfűrészek esetében különösen fontos, hogy megbízható márka biztonságos termékét válasszuk. A STIHL akkumulátoros fűrészeinek bármelyike hosszú távon is társunk lesz a kerti munka során. Mivel a termékeket csakis szakkereskedésben lehet átvenni még, így a használatának alapvető fortélyait és biztonsági előírásait is azonnal elsajátíthatjuk.

Könnyű kezelhetőség

A hobbikertészek számára érdemes mindenképpen könnyen kezelhető eszközt keresni. A STIHL MSA 120 C-BQ akkumulátoros fűrész pehelysúlyúnak számít a mezőnyben, teljesítménye azonban figyelemre méltó. Ráadásul rendkívül egyszerűen kezelhető, ergonomikus fogantyújának és gumiborításnak köszönhetően pedig nem tud kicsúszni a kezünkből.

Használat gyakorisága és hossza

A döntés meghozatalakor vegyük azt is figyelembe, hogy milyen gyakran és milyen hosszú ideig fogjuk használni a fűrészt. A STIHL termékcsaládjában különböző teljesítményű akkumulátorok állnak rendelkezésre, így kertünk méretéhez, illetve az elvégzendő munkák mennyiségéhez tudunk választani az eltérő üzemidőt és vágásmennyiséget biztosító kiegészítők közül.

Ideális pengehossz és jó fűrészlánc

A hobbikertészek számára a 30-35 centiméteres pengehossz már megfelelő lehet az alapvető kerti munkák elvégzéséhez. A STIHL MSA 120 C-BQ szerszámnélküli, gyors láncfeszítővel és QuickStop Super láncfékkel lett felszerelve, így szép vágási felületet és jó vágásteljesítményt garantál. A STIHL a motoregységek mellett a fűrészláncokat és a vezetőlemezeket is maga gyártja, biztosítva a három összetevő optimális működését.

Csendes működés, elemi erő

A kiskertek ápolásakor elengedhetetlen az is, hogy a jó szomszédi viszony ne alakuljon át iszonnyá a hangos fűrészelés miatt. A STIHL kompakt akkumulátoros eszközeivel ettől sem kell tartanunk, hiszen olyannyira halkak, hogy nemhogy hallásvédő használatára nincs szükség, de a szomszéd sem fog szemrehányóan ránk nézni, amikor a szieszta idején izzítjuk be legújabb szerzeményünket.

A STIHL akkumulátoros fűrészeit keresse a szakkereskedésekben, vagy a webshopban!
www.stihl.hu
www.stihl-shop.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ásványgyapot hőszigetelés

A hőszigetelő-anyag gyártók hirdetéseiben, szakmai anyagaiban, kiadványaiban egyre többször találkozhatunk az ásványgyapot szigetelés kifejezés használatával. A nem teljesen pontos...


Tetőtér-beépítés és hőszigetelés

Tetőtér-beépítések esetében a hőszigetelés választásakor nem annak a hővezetési tényezője a legfontosabb paramétere, hanem, hogy a teljesítményjellemzőit és egyéb műszaki tulajdonságait...