Meleg otthon kényelmesen, bárhonnan…

2017-10-13 09:13:12 | Módosítva: 2017-10-23 13:45:08

Hideg lakásba érkezni fázós napokon, vagy a megérdemelt pihenést vacogással kezdeni – nem jó érzés. Akinek programozható fűtése van, annak könnyebb – bár, ha nem megszokott időben érkezünk haza, didereghetünk, amíg a meleg nem lesz eléggé komfortos – azonban, ha nem szabályozható a fűtés, akkor ez bizony rendszeresen előfordulhat.


Hasonló helyzet az, amikor valaki hűvös időben szeretne leruccanni nyaralójába egy kis kikapcsolódásra és megérkezés után még jó ideig vastag ruhában kell lennie, mert a fűtés rendszer lassan fűti fel a helyiségeket.

Azok számára, akik ilyen helyzetben vannak jó hír, hogy az ADAX norvég elektromos fűtés gyártó cég kifejlesztett egy olyan, távolról irányítható fűtés rendszert, ami;

  • egyszerűen kezelhető,
  • külön állítható vele az egyes helyiségek hőmérséklete,
  • megbízhatóan teljesít,
  • jól néz ki,
  • és nem kerül horrorisztikus pénzbe a vezérlés kialakítása minden helyiségben.


Hogyan fejlesztették?

A korábban bevezetett és a nagy népszerűségnek örvendő ADAX NEO, és az üveg előlappal ellátott ADAX CLEA alapjaira építve hoztak létre két megbízhatóan működő fűtőpanel családot. A távvezérléshez a korábban használt sms alapú rendszert a fejlesztők lecserélték az egyre több háztartásban működő wifi-s rendszerre. Minden fűtőpanel rendelkezik vevőegységgel, így panelenként szabályozható a fűtés mértéke. S ha már wifi, gyorsan fejlesztettek egy ingyen letölthető applikációt a vezérléshez, mely elérhető Android és IPhone okostelefonokhoz is.

Így tehát megmaradt a fűtőpanelek gyors telepítési lehetősége, ami megfelelő elektromos hálózat esetén egyszerűen, könnyen és főleg tisztán elvégezhető (akár az előre kialakított konnektorok segítségével is), és mindehhez, a távirányítással, hozzájött egy olyan új funkció, ami még tovább növeli az elektromos fűtések kényelmi szintjét és a takarékosabb működést. A rendszer, ráadásul IP24-es védelemmel ellátott, azaz fröccsenő víz ellen védett, így vizes helyiségekbe is telepíthető.

Mikor érezhetjük a wifis fűtés jótékony hatását?

  • Ha szeretnénk otthonunkban a megszokott hőmérsékletet időre beállítani.
  • Ha szeretnénk távol lévő nyaralónkba időre meleget varázsolni.
  • Ha vendégeknek adjuk ki lakásunkat és a fűtés beállításait ellenőrizni akarjuk.
  • Ha olyan irodát működtetünk, ahol nincs állandó forgalom, de szeretnénk érkezésünkre kellemes hőmérsékletet.


Az ADAX WIFI paneljei, egy jól működő wifis rendszer, elektromos hálózat, egy okos telefon – és kész az okos fűtés!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtőszőnyeg, fűtőkábel

Lapunk hasábjain sokszor és sokat érveltünk, illetve érveltek szakértők az elektromos fűtés mellett és ellene is. Tény, hogy vannak előítéletek (az elektromos fűtés drága!?), és vannak lobi...


Intelligens multimédia

Az okosházak hangrendszerei az épületautomatizálás kényelmi funkcióinak részét képezik. Kiépítésében ugyan nem, de felhasználásban annál inkább különbözik a hagyományos hangrendszerektől. Számos...