Öt ok, amiért előnyös zsaluziát választani nyílászáróinkhoz

2017-10-13 14:17:08 | Módosítva: 2017-10-13 14:41:17

Hazánkban a kültéri árnyékolók esetében a legtöbb ember még mindig csak a redőnyt ismeri, holott számos egyéb alternatíva is elérhető már a magyar piacon. Ilyen többek között a zsaluzia, ami nem elég, hogy rendkívül jó ár-érték arányt képvisel, hanem mindemellett egy nagyon esztétikus és kiváló fényszűrést garantáló árnyékoló is egyben.


1. Modern megjelenés, színezhetőség

 A zsaluzia mellett az egyik első határozott érv, hogy sokkal modernebb megjelenése van, mint egy redőnynek, aminek köszönhetően családi házakon, vagy irodákon egyaránt könnyedén, illetve nagy hatásfokkal alkalmazható. Megjelenését ráadásul színezhetőségével erősíthetjük, így könnyedén a nyílászáró vagy a homlokzat árnyalatához igazíthatjuk.

 2. Rendkívüli tartósság

 A zsaluzia jelenleg az egyik legjobb tartósságot garantáló kültéri árnyékoló a piacon. Könnyed alumíniumanyaga mellett speciális kezelésének hála kiválóan ellenáll szinte bármilyen környezeti hatásnak. Legyen szó akár UV sugárzásról, akár fagyról, a zsaluzia rendkívül hosszú élettartamot garantál.

 3. Finomszabályzás

 A zsaluzia az egyik legjobb kültéri árnyékoló abban a tekintetben, hogy segítségével nagyon finoman szabályozhatjuk az otthonunkba beeső fény mértékét. A forgatható lamelláknak hála a legnagyobb kánikulában is kellemes árnyékot teremthetünk, miközben a megfelelő beállításokkal a napsütést például kint tarthatjuk, de a fényt beengedjük. A határ a csillagos ég!

 4. Extra védelem és szigetelés a nyílászáróknak

 Bár a zsaluzia nem zárja el száz százalékban a nyílászárót a külvilágtól, ellenben teljesen leeresztett állapotban még így is képes extra védelmet és szigetelést biztosítani ablakaink számára. Segítségével megvédhetjük a nyílászárókat az erős széltől, a jégesőtől, otthonunkat pedig az idő előtti kihűléstől. Sőt mi több, a zsaluzia teljes leeresztés esetén bizonyos mértékig még extra zajszűrő hatást is jelent, ami a forgalmasabb utak mellett élők számára jelentős pozitívum.

 5. Motorizálhatóság

 A közhiedelemmel ellentétben nemcsak a redőnyök, hanem a zsaluziák is könnyedén, illetve hatékonyan motorizálhatók. Ennek köszönhetően az árnyékolót gombnyomásra, akár távirányítóval is vezérelhetjük, sőt mi több, extra érzékelők felszerelésével akár még automatizálhatjuk is a működését. Például automata zárást és nyitást kérhetünk bizonyos időpontokra, vagy arra az esetre, ha váratlanul nagy szél, esetleg vihar kerekedett volna, így nyílászáróink még akkor is maximális védelmet élvezhetnek, ha éppen nem tartózkodunk otthon.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gazdaságos lakáshűtés

Lakásunk, házunk aktív hűtésére rendszerint csak alegmelegebb nyári hetekben van szükség, a meleg elleni védekezésre viszont ennél sokkal hosszabb időszakban, akár 4-5 tavaszi, nyári, őszeleji...


Tájoljunk, árnyékoljunk okosan

Az energiamegtakarítás egyik módja az árnyékolás. Megfelelő és átgondolt árnyékolással növelhetjük komfortérzetünket, mert az kiváló védelmet nyújt az épületek túlmelegedése ellen, és így...