80 méterig ingyenes a kútfúrás

2017-11-04 12:11:53 | Módosítva: 2017-11-17 15:31:28

80 méteres mélységig ingyenessé teszi a kútfúrást a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy nyárvégi kormányinfón.

A kútfúrások ügyében a szakmai szervezetekkel együttműködve sikerült dűlőre jutni. Vizsgálták és folyamatosan vizsgálják, mit tesz lehetővé az ország vízkészlete, hogy azt a létesített kutak ne veszélyeztessék, és minden településen felmérték, hogy milyen kútra lehet engedélyt adni. Az eddigi eredmények alapján ilyen kút fúrására az ország területének 88 százalékán van lehetőség.

A kútfúráshoz engedély nem kell, az egyetlen kötelesség ezzel kapcsolatban annyi, hogy meg kell felelni annak az EU-s előírásnak, mely szerint 2028-ig jöjjön létre egy adatbázis az országban található kutakról.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

profikutfuras avatarja

profikutfuras         ez csak blöff!

Még napirendi ponton sincs, nem hogy törvényben. Kacsa, soha nem emelkedik törvényre. Választásokra viszont jól jön. Az ezermester pedig minden megjelenített képe lopott, tehát illegális. És még ő fenyegetőzik, hogy a weboldalaikon található anyag a szellemi tulajdonukat képezi. Minden képük lopott, többek között a tomikut kft-től, a profi kútfúrás kft-től stb......
hányinger.....

Plaszlo avatarja

Plaszlo        

Ez egy nagy csapda, az országos adatbázis után szépen meg lehet adóztatni a kutakat. Erről már röppentek fel hírek, nem kell nagy jóstehetségnek lenni, hogy ez lesz a végső cél.

Amit a kutakról tudni érdemes

Az öntözéshez, esetleg a nem ivóvíz minőségű víznyeréshez kiválóak az ásott vagy fúrt kutak. A létesítésük befektetési költsége hamar megtérülhet, akár hónapok alatt is, amennyiben intenzíven...


Alkotmányellenes a vízgazdálkodási törvény módosítása

Alkotmányellenes a vízgazdálkodási törvény júliusban megszavazott módosítása – mondta ki Áder János köztársasági elnök indítványa nyomán az Alkotmánybíróság a friss határozatában, ami miatt a...