Lakásfelújítás por nélkül

2017-11-13 14:25:34 | Módosítva: 2017-11-13 14:30:31

Életünk során többször is elérkezünk ahhoz a ponthoz, hogy otthonunkat, nyaralónkat, vagy épp munkahelyünket többé-kevésbé átalakítsuk, felújítsuk, megszépítsük. De bármit csinálunk is, szinte mindig fáradtságos takarítás követi a felújítást, pedig ez az a plusz munka, amit könnyedén minimalizálhatnánk.


Hitachi Koki

A Hitachi Koki a professzionális gépei mellett a legjobb minőségű tartozékokat kínálja, és szinte biztosra vehető, hogy a felújítási munkák során mindenki megtalálja a számára szükséges anyagot, és nem csupán a szerszámok és gépek választékában, hanem a pormentes munkavégzéshez szükséges eszközök között is.

Amennyiben a falban, vagy mennyezetben hornyokat kell vágni vezetékeknek vagy csöveknek, nagyon hasznos a sarokcsiszolókra helyezhető porelszívó feltét. Szintén van porelszívási megoldás a fúrógépekhez is. Az ilyen kiegészítők lokálisan, közvetlenül a szerszámgépnél szívják el a port, és szinte semmi káros anyagot nem engednek a környezetbe jutni.

Azonban mindig van olyan munka, ahol ez nehezen oldható meg. Ilyen például a falak festés előtti csiszolása, vagy a különböző bontási munkálatok. Ilyenkor bizony a munkakörnyezetet kell elhatárolni, hermetikusan lezárni, és ezáltal tisztántartani a lakóhelyünk többi részét. Persze lehet kapni festékboltokban különböző fóliákat, de ezek elsősorban takarófóliák, amik vékonyak is és sérülékenyek is. A Hitachi Koki kimondottan felújítási munkákhoz kapható porvédelmi választékában kaphatók öntapadó aljzatvédő fóliák szőnyegekhez, illetve kemény felületekhez, mint parketta, járólap... Ezek tökéletesen védik a padlót és mivel öntapadók, így nem kell félni attól, hogy egy kisebb szellőztetésnél megemelkednek, maguk alá engedve minden szennyeződést, és a gyűrődési vonalak később akadályt jelenthetnek a mozgásunkban.Természetesen kaphatók a nyílászárókra és átjárókhoz is fóliák, amik többször is felhasználhatóak, mivel vastagságuk és tartósságuk alkalmassá teszi őket a többszöri le és felszereléshez. Rögzítésük öntapadó ragasztószalaggal történik, az átjárást pedig a fólián kialakított, mindkét oldalról használható cipzár biztosítja, ezáltal biztos, hogy a munka közben por nem jut ki a helyiségből.

Amennyiben egy nagy tér csak bizonyos részén történik munka, ott tökéletes megoldás a szintén többször is felhasználható térelválasztó fólia. A készlet 4 db 5 méteres fóliát tartalmaz ragasztószalaggal, fóliarögzítőkkel, és 4 darab teleszkópos tartórudat csőbilincsekkel, melyek segítségével egy adott rész könnyen és gyorsan leválasztható a környezetétől. Ezek segítségével hihetetlen mennyiségű utómunka és az arra fordított idő spórolható meg egy felújítás alkalmával.

Bővebb információ: www.hitachi-powertools.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Belső festés és fal hibák javítása

Egy lakásban az egészen apró, ám szembántó leverődésektől, foltoktól kezdve a nedvesedés okoztavakolat leválásokig, vagy a szerelési műveletek közben bekövetkező sérülésekig számos hiba...


PVC padlók lerakása

A lakásfelújítás egyik alapvető kérdése, hogy melyik helyiségbe milyen új burkolat kerüljön. Nem is olyan régen a PVC padlók nem tartoztak a kedvelt burkolóanyagok közé, ám az újabb...