Lakásfelújítás por nélkül

2017-11-13 14:25:34 | Módosítva: 2017-11-13 14:30:31

Életünk során többször is elérkezünk ahhoz a ponthoz, hogy otthonunkat, nyaralónkat, vagy épp munkahelyünket többé-kevésbé átalakítsuk, felújítsuk, megszépítsük. De bármit csinálunk is, szinte mindig fáradtságos takarítás követi a felújítást, pedig ez az a plusz munka, amit könnyedén minimalizálhatnánk.


Hitachi Koki

A Hitachi Koki a professzionális gépei mellett a legjobb minőségű tartozékokat kínálja, és szinte biztosra vehető, hogy a felújítási munkák során mindenki megtalálja a számára szükséges anyagot, és nem csupán a szerszámok és gépek választékában, hanem a pormentes munkavégzéshez szükséges eszközök között is.

Amennyiben a falban, vagy mennyezetben hornyokat kell vágni vezetékeknek vagy csöveknek, nagyon hasznos a sarokcsiszolókra helyezhető porelszívó feltét. Szintén van porelszívási megoldás a fúrógépekhez is. Az ilyen kiegészítők lokálisan, közvetlenül a szerszámgépnél szívják el a port, és szinte semmi káros anyagot nem engednek a környezetbe jutni.

Azonban mindig van olyan munka, ahol ez nehezen oldható meg. Ilyen például a falak festés előtti csiszolása, vagy a különböző bontási munkálatok. Ilyenkor bizony a munkakörnyezetet kell elhatárolni, hermetikusan lezárni, és ezáltal tisztántartani a lakóhelyünk többi részét. Persze lehet kapni festékboltokban különböző fóliákat, de ezek elsősorban takarófóliák, amik vékonyak is és sérülékenyek is. A Hitachi Koki kimondottan felújítási munkákhoz kapható porvédelmi választékában kaphatók öntapadó aljzatvédő fóliák szőnyegekhez, illetve kemény felületekhez, mint parketta, járólap... Ezek tökéletesen védik a padlót és mivel öntapadók, így nem kell félni attól, hogy egy kisebb szellőztetésnél megemelkednek, maguk alá engedve minden szennyeződést, és a gyűrődési vonalak később akadályt jelenthetnek a mozgásunkban.Természetesen kaphatók a nyílászárókra és átjárókhoz is fóliák, amik többször is felhasználhatóak, mivel vastagságuk és tartósságuk alkalmassá teszi őket a többszöri le és felszereléshez. Rögzítésük öntapadó ragasztószalaggal történik, az átjárást pedig a fólián kialakított, mindkét oldalról használható cipzár biztosítja, ezáltal biztos, hogy a munka közben por nem jut ki a helyiségből.

Amennyiben egy nagy tér csak bizonyos részén történik munka, ott tökéletes megoldás a szintén többször is felhasználható térelválasztó fólia. A készlet 4 db 5 méteres fóliát tartalmaz ragasztószalaggal, fóliarögzítőkkel, és 4 darab teleszkópos tartórudat csőbilincsekkel, melyek segítségével egy adott rész könnyen és gyorsan leválasztható a környezetétől. Ezek segítségével hihetetlen mennyiségű utómunka és az arra fordított idő spórolható meg egy felújítás alkalmával.

Bővebb információ: www.hitachi-powertools.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Zománcfestékek

Használati tárgyaink dekorativitását a formán kívül a különféle színű és fényességű festett bevonat teszi hangsúlyossá, egyedivé. E festett bevonatoknak azonban legalább ilyen fontos feladatuk a...


Dulux EasyCare

Miután az Ezermester szerkesztőségének falait enyhén szólva is kifogásolhatónak találtuk, úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk az új Dulux falfestéket. Bár falaink egy gyerekszoba extra terhelésének...