Ön tudta?

2017-11-27 08:40:05 | Módosítva: 2017-11-27 08:46:14

Tévhit, hogy a gyárilag meghatározott élettartam szerviz, vagy egyéb karbantartás nélkül, nem megfelelő használat mellett, és túlterhelés esetén is érvényes. A kisgép rendszeres ellenőrzése és beállítása a tartós, hosszú ideig tartó nagy teljesítménynek előfeltétele. A rendszeres karbantartás és szerviz hozzájárul a hosszú élettartamhoz, és nem utolsó sorban saját testi épsége megőrzéséhez.


Mi az, amit felelős használóként tehet gépe „egészségért”?

Szakszerű használat: a gép szakszerű használatához tanulmányozza mindig a kezelési utasításban foglaltakat.

Helyes tárolás: mindenképpen olyan helyen tárolja a gépet, ahol nincs kitéve a környezeti hatásoknak, mint a fagy, csapadék, pára és kártevők. Ne feledje, tárolás előtt az üzemanyagot az üzemanyagtartályból és a porlasztóból ki kell járatni! Az elektromos indítású gépek esetében az akkumulátor feltöltéséről és megfelelő tárolásáról, töltöttségi szintjének ellenőrzéséről is időről időre gondoskodni kell.


Rendszeres tisztítás: mindig gondoskodjon a rátapadt fű, növényi részek, nyesedékek és sár, illetve földdarabok eltávolításáról. Ennek segítségével megakadályozza a korrodálódást, így elkerülheti az alkatrészek idő előtti cseréjét.

Állapot felmérés: tisztítás után érdemes megvizsgálni, hogy a vágóasztal, kések, damilok, ékszíjak állapota megfelelő-e. Amennyiben nem, vagy bizonytalan benne, vigye el mindenképpen márkaszervizbe a gépet!


Karbantartási napló: vezessen a kezelési utasításban is szereplő karbantartási naplót, hogy a jelzett időszakonként vagy üzemóránként szervizeltetni tudja a gépet.

Rendszeres szerviz: meghatározott időszakokban vigye szervizbe a gépet. Garanciális szempontból is fontos, hogy minden esetben márkaszerviz szakemberére bízza a feladatot.


Használjon üzemóra számlálót! Fokozott, de normál igénybevétel esetén is ajánlott az üzemóra számláló használata, melynek segítségével egyszerűbb a szerviz intervallumok betartása, ami a gép élettartamát pozitívan befolyásolja. Alkalmazhatósága minden gyújtógyertyával üzemelő motorra kiterjed. Használata és telepítése egyszerű, hiszen nincs szükség külső áramforrásra. A gyújtókábelre tekert vezeték továbbítja a működéséhez szükséges jelet. Praktikus, teljesen zárt, és vízálló. Gépre szerelhető üzemóra számlálót a Honda Márkakereskedésekben és márkaszervizekben ország szerte megvásárolhatja.


Ismerje meg Honda Szervizakciókat! http://www.hondakisgepek.hu/oszi-szerviz-akcio-2017

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Segítség akkus csavarbehajtó választáshoz

Egy rendkívül bonyolult kérdést járunk körbe és nyitunk ki. Az akkus csavarbehajtók kínálata egy széles és szerteágazó témakör. Megannyi paramétere van egy akkus csavarozónak melyek mind mind...


Új vezeték nélküli szegezőgépek a HiKOKI-tól

Egyre több ács, asztalos, belsőépítész, fa- és gerendaház gyártó, raklapkészítő teszi le akalapácsot és vált szegezőgépre. Számukra jó hír, hogy megjelentek a piacon a Hikoki vezeték nélküli...