Ön tudta?

2017-11-27 08:40:05 | Módosítva: 2017-11-27 08:46:14

Tévhit, hogy a gyárilag meghatározott élettartam szerviz, vagy egyéb karbantartás nélkül, nem megfelelő használat mellett, és túlterhelés esetén is érvényes. A kisgép rendszeres ellenőrzése és beállítása a tartós, hosszú ideig tartó nagy teljesítménynek előfeltétele. A rendszeres karbantartás és szerviz hozzájárul a hosszú élettartamhoz, és nem utolsó sorban saját testi épsége megőrzéséhez.


Mi az, amit felelős használóként tehet gépe „egészségért”?

Szakszerű használat: a gép szakszerű használatához tanulmányozza mindig a kezelési utasításban foglaltakat.

Helyes tárolás: mindenképpen olyan helyen tárolja a gépet, ahol nincs kitéve a környezeti hatásoknak, mint a fagy, csapadék, pára és kártevők. Ne feledje, tárolás előtt az üzemanyagot az üzemanyagtartályból és a porlasztóból ki kell járatni! Az elektromos indítású gépek esetében az akkumulátor feltöltéséről és megfelelő tárolásáról, töltöttségi szintjének ellenőrzéséről is időről időre gondoskodni kell.


Rendszeres tisztítás: mindig gondoskodjon a rátapadt fű, növényi részek, nyesedékek és sár, illetve földdarabok eltávolításáról. Ennek segítségével megakadályozza a korrodálódást, így elkerülheti az alkatrészek idő előtti cseréjét.

Állapot felmérés: tisztítás után érdemes megvizsgálni, hogy a vágóasztal, kések, damilok, ékszíjak állapota megfelelő-e. Amennyiben nem, vagy bizonytalan benne, vigye el mindenképpen márkaszervizbe a gépet!


Karbantartási napló: vezessen a kezelési utasításban is szereplő karbantartási naplót, hogy a jelzett időszakonként vagy üzemóránként szervizeltetni tudja a gépet.

Rendszeres szerviz: meghatározott időszakokban vigye szervizbe a gépet. Garanciális szempontból is fontos, hogy minden esetben márkaszerviz szakemberére bízza a feladatot.


Használjon üzemóra számlálót! Fokozott, de normál igénybevétel esetén is ajánlott az üzemóra számláló használata, melynek segítségével egyszerűbb a szerviz intervallumok betartása, ami a gép élettartamát pozitívan befolyásolja. Alkalmazhatósága minden gyújtógyertyával üzemelő motorra kiterjed. Használata és telepítése egyszerű, hiszen nincs szükség külső áramforrásra. A gyújtókábelre tekert vezeték továbbítja a működéséhez szükséges jelet. Praktikus, teljesen zárt, és vízálló. Gépre szerelhető üzemóra számlálót a Honda Márkakereskedésekben és márkaszervizekben ország szerte megvásárolhatja.


Ismerje meg Honda Szervizakciókat! http://www.hondakisgepek.hu/oszi-szerviz-akcio-2017

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mit tudnak a modern fűnyírók?

Egy modern fűnyíró nem csak a fűnyírásról szól. Ettől sokkal többet tud: a kertből egy kellemes helyet varázsol!


EC motoros akkus kéziszerszámok

A Bosch új akkus kéziszerszámaihoz új, teljesítményt növelő megoldást fejlesztett ki, amely hatékony az erőteljesebb csavarozási, fúrási, vágási és csiszolási munkáknál. Az új technológia...