Otthonunk okosítása

2017-12-11 14:31:08 | Módosítva: 2017-12-11 14:43:53

Nem kell feltétlenül komplett rendszerre gondolni, amikor okoslakás-ról hallunk. Számtalan egyszerű eszközt lehet kapni, amivel kényelmesebbé tehetjük mindennapjainkat, különösebb átalakítás nélkül modernizálhatjuk otthonunkat.

 

Okos termosztát


A heti programozású termosztátok jelentősége vitathatatlan mind az energia-megtakarításban, mind a komfortos fűtésrendszerek kiépítésében. De a heti programozás csak akkor 100%-os megoldás, amikor életünk az előre programozott rend szerint zajlik. Okos termosztáttal, a heti programozás mellett, távolról tudjuk be-, illetve kikapcsolni a fűtést, ha kivételes napunk van. Így nem megy feleslegesen a kazán, amikor később érünk haza, és dideregni sem kell, ha korábban. Olyan okostermosztát is van, amelyik akkor indítja el a fűtést, amikor a telefonunk az előre beállított távolságon belülre ér (GPS pont alapján, pl. 5 km-re vagyunk már csak otthonunktól). Ezzel azok is teljesen automatizálni tudják fűtésüket, akik rendszertelenül járnak haza. Az alkalmazások 5-10 családtagnak képesek különböző szintű jogosultságot adni.

Okos TVA HDMI csatlakozóval rendelkező televíziók képernyőjére vezeték nélkül vihetők át a telefonok, tabletek vagy a számítógép képe. Nemcsak a galéria fényképei, hanem a teljes internet megjeleníthető, a böngésző, a Youtube vagy más videomegosztó is.

Gyorsgomb okostelefonhoz


A telefon fülhallgató csatlakozójába (3,5 mm jack) kell tenni az eszközt, és egy alkalmazással különböző funkciókat kapcsolhatunk vele, pl. zseblámpa, némítás, hívásfogadás vagy -elutasítás, böngésző indítása stb.

Okos dugaljMobiltelefonnal távolról ki-be kapcsolhatjuk, időzíthetjük a konnektorba csatlakoztatott készüléket a wifi-n keresztül. Hozzácsatlakoztathatjuk a kávéfőzőt, a lámpát, a kerti locsolót stb. A ki-be kapcsoló alkalmazásban beállíthatunk ütemezést, visszaszámlálást, napi programozást. Véletlenszerű bekapcsolásra is programozhatjuk, hogy ne lehessen kifigyelni, mikor vagyunk otthon és mikor nem.

E27-es okos izzó beépített bluetooth hangszóróval


Okostelefonról vezérelhető, E27-es foglalatú, állítható fényerejű izzó, ami egyben bluetooth hangszóró is.

Okostelefonról vezérelhető, E27-es foglalatú, állítható fényerejű izzó, ami egyben bluetooth hangszóró is.

 Mozgásérzékelős LED izzó


Akkor kapcsol be, amikor mozgást érzékel, és 40 másodperc múlva kikapcsol, ha nem érzékel mozgást. Egyetlen egység, csak be kell tekerni a foglalatba. Különböző teljesítményűek kaphatók.

Okos kapcsoló hőmérséklet- vagy páratartalom érzékelővel


Okostelefonról vezérelhető elektromos kapcsoló, opcionális érzékelővel. A csatlakoztatott készüléket ki- vagy bekapcsolja, amikor az érzékelő a telefonon beállított tartományon kívülre mutat. Automatikusan bekapcsolja pl. a szellőzőventilátort, amikor a páratartalom a beállított érték fölé megy; vagy a klímát, ha emelkedik a hőmérséklet. Vízálló hőmérsékletérzékelő is csatlakoztatható, pl. az akváriumvíz hőmérsékletének méréséhez, és a fűtés ki- vagy bekapcsolásához. Külön érzékelő nélkül egyszerű áramtalanítóként működtethető, a telefonról ki- vagy bekapcsolható az adott készülék (pl. elektromos radiátor, klíma, világítás stb.).

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Időseket támogató okosotthon a belvárosban

Magyarországon egyedülálló innovatív idősügyi szolgáltatást vezetett be az V. kerületi önkormányzat. Az úgynevezett „okosotthon” program keretében egyedül élő idősek otthonait szerelik fel...


Telefonállványok saját kezűleg

Az okostelefonok rohamos elterjedése magával hozta az igényt, hogy a készülékek az asztalokon is kényelmesen elérhetők legyenek. Ezt a célt szolgálják a különféle kis állványok. Készen is...