Ajándékok díszítése

2017-12-21 10:36:50 | Módosítva: 2017-12-21 10:40:59

Az ajándékot illik valamilyen csomagolásban átadni, aminek az is lényege, hogy a megajándékozott, ne tudja meg egyből, mit is kap.


Őszi virágkötészeti verseny

Rohanó világunkban sajnos sokszor az ajándék kiválasztására sem jut elegendő idő, nemhogy a becsomagolására. Ezzel az ajándékozás egyre személytelenebbé válhat. Egy egyedi csomagolásra azonban nem kell sok pénzt áldozzunk, hiszen idő és kreativitás kérdése az egész.

Levelekből, növényi részekből, ragasztó segítségével nagyon könnyen ötletes és látványos csomagolás-díszek készíthetők. Az itt látott képek egy őszi virágkötészeti versenyen készültek. Jól látható hogy az ajándék díszítések nem a felhasznált alapanyagok miatt különlegesek, hanem azok változatos és kreatív elrendezése miatt. Kis gyakorlással ezek, vagy hasonló alkotások bárki számára könnyen elkészíthetőek. És ha egy ilyen ajándékot adunk valakinek, esélyes, hogy a csomagolás nem egy másodperc alatt lesz letépve, hanem talán egy ideig még asztaldíszként, vagy más dekorációs funkciójában tovább él.
A képeken jól látszik, hogy az alkotások többsége úgy készült, hogy először az ajándék hagyományos módon lett becsomagolva. Ezt követően került rá díszítésként valamilyen virágkötészeti alkotás. Nagyon jól mutatnak azok a csomagolások, ahol valamilyen levéllel alapként lett beborítva a doboz, és erre lettek ráragasztva további díszítések. A díszítéseknek természetesen összhangban kell lenniük azzal az alkalommal, amire az ajándékot adjuk. Karácsonykor szinte kihagyhatatlan a fenyőág, fenyőtoboz, de akár mézeskalács is kerülhet a dobozra.

Nemcsak dobozolt ajándékok díszíthetők, jól mutatja ezt a képeken látható borosüveg, melynek a díszítését egyszerűen a nyakára kell komponálni. Az itt látható ajándék díszítések elkészítéséhez nem kell más, mint egy ragasztópisztoly, tubusos ragasztó, néhány szalag, és a növényi részek, levelek, termések. Ha úgy döntünk, hogy az ajándékok díszítésére rászánunk némi időt, sokkal személyesebbé válik az, bármi is legyen a dobozban, és ezt a kedves gesztust minden megajándékozott érezni fogja.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Adventi naptár

Az adventi naptár eredete 1800-as évek legvégére nyúlik vissza.


Boldog új évet!

Boldog új évet kívánunk az Ezermester minden olvasójának!