Hétvégén is kényelmesen

2018-01-21 09:03:59 | Módosítva: 2018-01-21 09:08:11

Manapság egyre több szó esik a hétvégi házak, üdülők fűtéséről, hiszen sokan szeretnének elvonulni nyugalmas második otthonukba télen is. Sok helyen, főleg a magyarországi tavaknál – Balaton, Velencei-tó- alapvetően a nyári szezonra épültek a nyaralók, ezért sok helyen – a költségcsökkentés miatt – gyengébb szigeteléssel és fűtésrendszer nélkül épültek meg ezek, a hűvösebb napokat pedig valamilyen hősugárzóval vészelték át a lakók. (Megszokott kép volt, amikor tavasszal tömött autók százai vitték a berendezéseket, bútorokat az M7-en a nyári idényre.)


Mostanra megváltozott a trend

Ha valaki újat épít vagy vásárol, szeretné minden idényben használni az üdülőt, kihasználva az egyes évszakok nyújtotta szépségeket, élményeket. Vásárlásnál és felújításnál nagy súllyal esik latba a kiépítés költsége, hiszen nem a folyamatos használat és az olcsó működés a legfontosabb érv a fűtések kiválasztásánál, hanem a kényelem, könnyű kezelhetőség, a kiépítés gyorsasága, valamint az, hogy mindezt mennyiből sikerül előállítani.


A modern elektromos fűtések jó alternatívát jelentenek a fenti problémák megoldásához. Az üdülőkben a következő két fűtéstípus a legnépszerűbb a tapasztalatok szerint:

1. Elektromos padlófűtések hideg és melegburkolat alá: több kutatás kimutatta, hogy az elektromos padlófűtés az ember számára az egyik legkedvezőbb fűtési rendszer, amely megfelel az elvárásoknak. A keskeny kialakításnak köszönhetően (4 mm) a fűtőszőnyegek felhasználhatók a meglévő szerkezeti megoldásokhoz és felújításához, ott is, ahol a padló szintje már nem emelhető. A fűtőkábelek minden olyan helyen alkalmazhatók, ahova a megszokott vizes padlófűtés nem telepíthető. Használatához szükség van termosztátra és padlóhőfok érzékelőre is, melyeknek helyét a falon és a padlón kell kialakítani.

2. Wifis, falra szerelhető elektromos fűtőpanelek: ezeknél távolról szabályozhatjuk a fűtés erősségét egy okos telefon segítségével, azaz az érkezéskor meleg fogadhat minket hétvégi lakóhelyünkön, és beállítható fagyvédelem is.Az eszközök fő jellemzői:

– Bárhol alkalmazhatók, ahol stabil wifi hálózat van.
– Egyszerűen programozhatók.
– Könnyű, gyors és tiszta kiépítés (konnektorról is működtethetők, 4 csavarral installálhatók).
– Esztétikus, letisztult dizájn.
– A készülékek használhatók fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben is, ugyanis fröccsenő víz ellen védettek IP24-es védettséggel, és kettős szigeteléssel rendelkeznek.

Bármelyiket is választjuk, könnyen kezelhető, biztonságos és kényelmes fűtési megoldást biztosíthatunk a pihenésünk idejére.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Láthatatlan fűtés a padló alatt

Az elmúlt években sok változás történt az épületek fűtésmegoldásainak kialakításában. Az energiahordozók árainak csökkenése, az energiaforrások jobb kihasználása, és az, hogy a házak egyre jobb...


Okosfűtés egyszerűen

Az otthon elfogyasztott energia közel 80 százalékát a fűtés és a meleg víz előállítására használjuk fel, így a legnagyobb megtakarítást fűtési költségei csökkentésével érheti el. Ha fontos Önnek...