Hétvégén is kényelmesen

2018-01-21 09:03:59 | Módosítva: 2018-01-21 09:08:11

Manapság egyre több szó esik a hétvégi házak, üdülők fűtéséről, hiszen sokan szeretnének elvonulni nyugalmas második otthonukba télen is. Sok helyen, főleg a magyarországi tavaknál – Balaton, Velencei-tó- alapvetően a nyári szezonra épültek a nyaralók, ezért sok helyen – a költségcsökkentés miatt – gyengébb szigeteléssel és fűtésrendszer nélkül épültek meg ezek, a hűvösebb napokat pedig valamilyen hősugárzóval vészelték át a lakók. (Megszokott kép volt, amikor tavasszal tömött autók százai vitték a berendezéseket, bútorokat az M7-en a nyári idényre.)


Mostanra megváltozott a trend

Ha valaki újat épít vagy vásárol, szeretné minden idényben használni az üdülőt, kihasználva az egyes évszakok nyújtotta szépségeket, élményeket. Vásárlásnál és felújításnál nagy súllyal esik latba a kiépítés költsége, hiszen nem a folyamatos használat és az olcsó működés a legfontosabb érv a fűtések kiválasztásánál, hanem a kényelem, könnyű kezelhetőség, a kiépítés gyorsasága, valamint az, hogy mindezt mennyiből sikerül előállítani.


A modern elektromos fűtések jó alternatívát jelentenek a fenti problémák megoldásához. Az üdülőkben a következő két fűtéstípus a legnépszerűbb a tapasztalatok szerint:

1. Elektromos padlófűtések hideg és melegburkolat alá: több kutatás kimutatta, hogy az elektromos padlófűtés az ember számára az egyik legkedvezőbb fűtési rendszer, amely megfelel az elvárásoknak. A keskeny kialakításnak köszönhetően (4 mm) a fűtőszőnyegek felhasználhatók a meglévő szerkezeti megoldásokhoz és felújításához, ott is, ahol a padló szintje már nem emelhető. A fűtőkábelek minden olyan helyen alkalmazhatók, ahova a megszokott vizes padlófűtés nem telepíthető. Használatához szükség van termosztátra és padlóhőfok érzékelőre is, melyeknek helyét a falon és a padlón kell kialakítani.

2. Wifis, falra szerelhető elektromos fűtőpanelek: ezeknél távolról szabályozhatjuk a fűtés erősségét egy okos telefon segítségével, azaz az érkezéskor meleg fogadhat minket hétvégi lakóhelyünkön, és beállítható fagyvédelem is.Az eszközök fő jellemzői:

– Bárhol alkalmazhatók, ahol stabil wifi hálózat van.
– Egyszerűen programozhatók.
– Könnyű, gyors és tiszta kiépítés (konnektorról is működtethetők, 4 csavarral installálhatók).
– Esztétikus, letisztult dizájn.
– A készülékek használhatók fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben is, ugyanis fröccsenő víz ellen védettek IP24-es védettséggel, és kettős szigeteléssel rendelkeznek.

Bármelyiket is választjuk, könnyen kezelhető, biztonságos és kényelmes fűtési megoldást biztosíthatunk a pihenésünk idejére.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtőszőnyeg, fűtőkábel

Lapunk hasábjain sokszor és sokat érveltünk, illetve érveltek szakértők az elektromos fűtés mellett és ellene is. Tény, hogy vannak előítéletek (az elektromos fűtés drága!?), és vannak lobi...


A rezsicsökkentés új eszköze: okosfűtés

Sokan játéknak gondolják, pedig ha jobban megismernék, akkor megváltozna avéleményük. Mint a legtöbb wifi-távvezérléssel működtethető okosmegoldás, azokos-fűtésvezérlés is, a kényelmen és a...