Milyen a jó fémkémény?

2018-03-26 08:26:34 | Módosítva: 2018-03-26 08:28:58

Méretpontos és kis súlyú alkatrészekkel gyorsan építhető egy fémkémény, akár egy meglévő épület is néhány óra alatt üzemképes fűtést kaphat.


Gyorsan és pontosan installálható

Saválló: 1 kg fa elégetésekor akár 1 liter; 1 m3 gáz elégetésekor 1,5 liter víz is keletkezhet. A kéményekben az égés során nemcsak víz, hanem kondenzátum is megjelenhet. A kéményben keletkező nedvesség és a savak miatt, hosszútávon ellenálló kéményekre van szükség.

Hőszigetelt: a kémény az épületben végighaladva kapcsolatot tart a külső környezettel. Egy szigeteletlen kémény átlagos 4 m2-nyi külső köpenyfelülete télen kb. 7,25 °C-ra hűl le (szobahőmérséklet: 21 °C, külső levegő hőmérséklete: -10 °C esetén). A hideg és meleg zónák váltakozása miatti hatásokat a hőszigetelt kéményrendszer beépítésével védhetjük ki.

Kiégés-biztos: a fűtés során fellépő hőhatások kiégés-biztos kéményt követelnek meg. A kémény lelke a béléscső. Nagyon fontos, hogy jó minőségű béléscsövet válasszunk!


Energiahatékony: a tüzelőberendezéshez pontosan kiválasztott és szakszerűen megépített kéményrendszer elősegíti a kazán/kályha energia-hatékony működését. Gondos tervezéssel hosszú távú, energiatakarékos üzemelést érhetünk el.

Esztétikus: az épület stílusához, színeihez igazodó fémkémény szép és modern megoldás. A Schiedel fém kéményrendszerei korszerű technológiával, kiváló minőségű saválló acél alapanyagból készülnek. A fő jellemzőik: méretpontosság, könnyű szerelhetőség, széleskörű alkalmazhatóság. A fémkéményes palettán megtalálhatóak az egyhéjú és a szerelt szigetelt rendszerek, és már színes kivitelben is elérhetők.


Schiedel Kéménygyár Kft.
8200 Veszprém, Kistó utca 12.
Telefon: (+36-88) 576-700
Fax: (+36-88) 576-704
info@schiedel.hu
www.schiedel.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Milyen a jó kémény?

Összegyűjtöttük az ismérveket.


Fénypótlás jó világítástervezéssel

A tél közeledtével sokan megborzongnak a sötét, hosszú esték gondolatától – ami bármely hangulatossá tesszük is – pár hónap után már hiányérzetet okoz, sokakban erősíti a depressziós tüneteket. Az...