Időtálló falfelület kialakítása

2018-04-03 14:25:35 | Módosítva: 2018-04-03 14:29:35

Otthonunk falainak várható élettartamát a glettelés és a vakolás határozza meg. Ha ebben a szakaszban hibázunk, utána tehetünk bármit, a problémát csak rövidtávra tudjuk megszüntetni. Ha nem akarunk évente a falak hibáival vesződni, akkor két dologra kell koncentrálni: a minőségi vakolat és glettanyag megválasztására, és az alkalmazástechnika pontos követésére. A továbbiakban ehhez nyújtunk segítséget.

Styro-Bond 3-40


Kezdjük a vakolóanyaggal! Falak beltéri vakolásához a Styro-Bond 3-40-es gipszes beltéri vastagvakolatát ajánljuk, amely az egyik legnépszerűbb termékük a szakemberek körében. Előnyei, hogy vékony- és vastagvakolatként is alkalmazható, továbbá teljesen mészhidrát-mentes, így használat során nincs irritatív hatása. Kiváló páraáteresztő képességű gipszes vakolat, amely a túl párás helyiségben magába szívja, páramentes szoba esetén pedig kibocsátja a párát. Alkalmazásakor arra figyeljünk oda, hogy a felület megfelelően legyen előkészítve, továbbá a használt edények, vödrök is legyenek alaposan elmosva. A 25 kg-s száraz keveréket egyenletesen szórjuk az előre kimért 16 liter vízbe, majd kézzel vagy lassú fordulatú géppel keverjük a habarcsot megfelelő, csomómentes állagúra. A 120 perces nyitott időn belül egy rétegben vigyük fel a habarcsot a felületre rozsdamentes vakolókanállal.

Styro-Bond SW


Milyen az ideális glettelt fal? Időtálló, repedésmentes és hófehér, igaz? Ha nem érjük be kevesebbel, akkor egyszerű a választás: a páratlan minőségű Styro-Bond Superwhite Glett képes a tökéletes falfelület kialakítására. Extra finom szemcseszerkezetű. Használatakor a zsák tartalmát szitáljuk bele kilogrammonként 0,45 liter vízbe, majd keverés nélkül áztassuk 6-8 percig. Ezután gépi keverőszárral keverjük csomómentes masszává, majd 6-8 perc pihentetés után ismét keverjük át az anyagot, és rozsdamentes glettvassal hordjuk fel a felületre, végül simítsuk el. Az utasítások követése 60-70 perces nyitott időt eredményez, igény esetén pedig 1 órán belül több réteget is felvihetünk egymásra.

Styro-Bond Ready


Ha a kényelem érdekében sem tűrünk megalkuvást a minőségből, akkor válasszuk a Ready nevezetű, akrilgyanta alapú glettet, amely gépi felhordásra is alkalmas, így időt és energiát takaríthatunk meg. A készre kevert glettanyag használatával pénzt is spórolhatunk. Alkalmazásakor, gépi felvitel esetén az alap teljes felületén egyenletes rétegben kell felszórni az anyagot. Közvetlenül a felszórást követően acélsimító használatával a felületet ki kell egyenlíteni, és el kell simítani. A felület bármilyen beltéri latex vagy diszperziós festékkel átfesthető, valamint tökéletes alapot képez Vlies és Vinyl tapéták alá is.


www.horvathtrade.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sarkok és élek védelme

Az épületeken a merőlegesen egymáshoz csatlakozó falfelületek ún. pozitív, illetve negatív sarkokat alkotnak. Az általában csak vakolt külső sarok élek még akörültekintő használat mellett is...


Otthonunk színe: esztétikai szempontok és a fizika

MESTER+Lehet, hogy még csak a tervező asztalon látjuk leendő otthonunkat, lehet, hogy még csak számítógépes grafika alapján kell elképzelnünk, milyen is lesz majd a valóságban, az biztos, hogy a...