Robotfűnyíró újdonságok

2018-04-16 12:57:59 | Módosítva: 2018-04-16 12:59:39

Kicsik, kompaktak és mozgékonyak. Az AL-KO új robotfűnyírói 500 m2, illetve 700 m2 területteljesítménnyel a legtöbb kertben elegendőnek bizonyulnak. Hasonlóan a nagyobb típusokhoz teljesen automatikusan ápolják a kertet, miközben számos téren túl is tesznek rajtuk.

AL-KO Robolinho® 500 és solo by AL-KO Robolinho® 700 sorozat

Az új robotok a megnövelt telepítési toleranciáknak köszönhetően lényegesen egyszerűbben telepíthetőek a régebbi típusoknál. A Robolinho®-kat az egyszerű telepíthetőség mellett egyedülálló ötletek is jellemzik. Az AL-KO által gyártott összes robotfűnyíró duplakéses technológiával rendelkezik; a vágókés a tökéletes vágásképért, míg a tisztítókés a késház tisztán tartásáért felel. Az új típusok kései ezen felül még valamit tudnak: negyed annyi alkalommal kell élezni őket, mint a korábbi modellekét, mivel minden indulás alkalmával forgásirányt vált a késrendszer, illetve a kések maguk is elforgathatók. A Robolinho® robotfűnyírók a töltő állomásra oldal irányból a határoló kábellel párhuzamosan csatlakoznak, így – más robotoktól eltérően – nem tapossák ki bázis környékét.


Fokozatmentessé és kényelmesebbé vált a vágómagasság beállítása, a bázis állomás pedig egyszerűen levehető a talprészről a téli tárolás megkönnyítésére. A teljesen új fejlesztésű elektronika a legújabb biztonsági előírásoknak is megfelel. A tökéletes nyomáspontú, intuitív kezelőfelületen könnyen, magától értetődően megy a gép programozása. A 700-as sorozat modelljei az AL-KO 500E és I típusokkal szemben állítható érzékenységű esőérzékelővel, nagyobb teljesítményű akkumulátorral, illetve szélesebb késtárcsával (ezért nagyobb a terület teljesítményük) szereltek, továbbá bázis állomásukon egy „home” gomb is található, mellyel ezek a típusok haza hívhatók. Ezen felül a 700-as robotok mellék terület nyírására is alkalmasak.Az I variánsok Innogy® chippel szereltek, amivel okos otthonba integrálhatók. A chip és az egyéb szükséges perifériák utólag is megvásárolhatók, így a robotok utólag is okosíthatók. Az AL-KO inTOUCH APP telepítése után okos telefonnal irányíthatjuk, programozhatjuk a robotot. Az AL-KO inTOUCH jelenleg az egyetlen nyílt IoT rendszer a kerti gépek területén, melynek segítségével nem csak AL-KO gépek, de egyéb eszközök interaktív vezérlése válik lehetővé. Egy példa: az AL-KO robot paraméterezhető úgy, hogy a kerti mozgásérzékelők jelére leálljon, azaz, ha a kertben mozgás van – pl. gyerekek játszanak – a gép leáll.

Élvezze a szabadidőt, míg az új Robolinho® robotfűnyírója levágja a füvet.

További információk: www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyepszellőztetés, talajlazítás

Idén újra kicsit hosszúra nyúlt a tél, és az az időszak is, amikor pázsitunkat hótakaró borította. A hóréteg elolvadása után bizony a gyepet gyakran siralmas állapotban találjuk; üde zöld színe...


Így gondozzuk a gyepünket ősszel

A nyár végével megszaporodnak a feladatok a pázsitunkkal, legalábbis akkor, ha azt szeretnénk, hogy téli álma után legszebb formájában lássuk viszont – és ugyan ki ne szeretné ezt? Ebben a...