Robotfűnyíró újdonságok

2018-04-16 12:57:59 | Módosítva: 2018-04-16 12:59:39

Kicsik, kompaktak és mozgékonyak. Az AL-KO új robotfűnyírói 500 m2, illetve 700 m2 területteljesítménnyel a legtöbb kertben elegendőnek bizonyulnak. Hasonlóan a nagyobb típusokhoz teljesen automatikusan ápolják a kertet, miközben számos téren túl is tesznek rajtuk.

AL-KO Robolinho® 500 és solo by AL-KO Robolinho® 700 sorozat

Az új robotok a megnövelt telepítési toleranciáknak köszönhetően lényegesen egyszerűbben telepíthetőek a régebbi típusoknál. A Robolinho®-kat az egyszerű telepíthetőség mellett egyedülálló ötletek is jellemzik. Az AL-KO által gyártott összes robotfűnyíró duplakéses technológiával rendelkezik; a vágókés a tökéletes vágásképért, míg a tisztítókés a késház tisztán tartásáért felel. Az új típusok kései ezen felül még valamit tudnak: negyed annyi alkalommal kell élezni őket, mint a korábbi modellekét, mivel minden indulás alkalmával forgásirányt vált a késrendszer, illetve a kések maguk is elforgathatók. A Robolinho® robotfűnyírók a töltő állomásra oldal irányból a határoló kábellel párhuzamosan csatlakoznak, így – más robotoktól eltérően – nem tapossák ki bázis környékét.


Fokozatmentessé és kényelmesebbé vált a vágómagasság beállítása, a bázis állomás pedig egyszerűen levehető a talprészről a téli tárolás megkönnyítésére. A teljesen új fejlesztésű elektronika a legújabb biztonsági előírásoknak is megfelel. A tökéletes nyomáspontú, intuitív kezelőfelületen könnyen, magától értetődően megy a gép programozása. A 700-as sorozat modelljei az AL-KO 500E és I típusokkal szemben állítható érzékenységű esőérzékelővel, nagyobb teljesítményű akkumulátorral, illetve szélesebb késtárcsával (ezért nagyobb a terület teljesítményük) szereltek, továbbá bázis állomásukon egy „home” gomb is található, mellyel ezek a típusok haza hívhatók. Ezen felül a 700-as robotok mellék terület nyírására is alkalmasak.Az I variánsok Innogy® chippel szereltek, amivel okos otthonba integrálhatók. A chip és az egyéb szükséges perifériák utólag is megvásárolhatók, így a robotok utólag is okosíthatók. Az AL-KO inTOUCH APP telepítése után okos telefonnal irányíthatjuk, programozhatjuk a robotot. Az AL-KO inTOUCH jelenleg az egyetlen nyílt IoT rendszer a kerti gépek területén, melynek segítségével nem csak AL-KO gépek, de egyéb eszközök interaktív vezérlése válik lehetővé. Egy példa: az AL-KO robot paraméterezhető úgy, hogy a kerti mozgásérzékelők jelére leálljon, azaz, ha a kertben mozgás van – pl. gyerekek játszanak – a gép leáll.

Élvezze a szabadidőt, míg az új Robolinho® robotfűnyírója levágja a füvet.

További információk: www.al-ko.com/kert


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyepek ifjítása természetesen

Egy ház gyepfelületének megálmodásakor, mindenki golfpályaszerű, gyönyörű élénk zöld, sehol sem foltos, de gyommentes, mindig szépen alacsonyra nyírt fűről álmodik. Azután jönnek a...


Fűnyírásról, biztonságról

A legáltalánosabb kerti szerszámgépünk. Akinek csak egy mákszemnyi kertje is van, kicsi pázsittal, annak már fűnyíróra is szüksége van. Persze a terület nagyságától, a gyep minőségétől és a...