Még egy 150 éves fa is átköltöztethető!

2018-05-03 08:36:29 | Módosítva: 2018-05-03 08:37:56

A louisianai New Iberia városában egy áruházlánc kiszemelt egy telket új üzletük megépítéséhez. Ám de a kiválasztott területen egy 151 éves tölgyfa állt.


A vállalat nem vágatta ki a fát

300 ezer dollárt költött annak áttelepítésére. Ez a megoldás egyre gyakoribb, mivel a városi hatóságok megkövetelik az építtetőktől a lombfelület megőrzését. A fák megóvása – amellett, hogy környezettudatos megoldás – még jó reklám is cégeknek, s a látványos munkálatok tömegeket vonzottak. Érdemes lenne ezt nálunk is meghonosítani!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fa be-építészet

A faanyagokat nagyon sokféleképpen használják az építészetben, mind szerkezeti, mind burkolóelemként, de dekorációs céllal is. Hazánkban sajnos még nem divat, ám érdemes lenne elterjeszteni azt...


Kreatív megoldások farönkből

Minden kertben eljön az idő, amikor meg kell válnunk egy-egy korosabb fától, mely akár évtizedeken keresztül volt a kert szerves része. Haszeretnénk valamit megőrizni ezekből, jó megoldást...