Még egy 150 éves fa is átköltöztethető!

2018-05-03 08:36:29 | Módosítva: 2018-05-03 08:37:56

A louisianai New Iberia városában egy áruházlánc kiszemelt egy telket új üzletük megépítéséhez. Ám de a kiválasztott területen egy 151 éves tölgyfa állt.


A vállalat nem vágatta ki a fát

300 ezer dollárt költött annak áttelepítésére. Ez a megoldás egyre gyakoribb, mivel a városi hatóságok megkövetelik az építtetőktől a lombfelület megőrzését. A fák megóvása – amellett, hogy környezettudatos megoldás – még jó reklám is cégeknek, s a látványos munkálatok tömegeket vonzottak. Érdemes lenne ezt nálunk is meghonosítani!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rönkből készül

Amikor egy fát kénytelenek vagyunk kivágni, ezután is sok mindenre használhatjuk még, nem csak fűtésre. Összeszedtünk néhány ötletet, mikor, miként élhet tovább, a már nem élő fa.


Kreatív megoldások farönkből

Minden kertben eljön az idő, amikor meg kell válnunk egy-egy korosabb fától, mely akár évtizedeken keresztül volt a kert szerves része. Haszeretnénk valamit megőrizni ezekből, jó megoldást...