Kapunyitás mobiltelefonnal

2018-05-30 07:25:35 | Módosítva: 2018-05-30 07:42:03

A „Came Automation” mobiltelefonos alkalmazás lehetővé teszi, hogy a Gateway (átjáró) kapuautomatizálási modulhoz csatlakozó Came automatikákat okostelefonról vagy tabletről kezeljük. Az alkalmazás Andriod-os (Google Play) és iOS-es (AppStore) operációs rendszerekhez tölthető le. Az alkalmazás elindításához a www.cameconnect.net oldalon felhasználói fiókot kell létrehozni, és regisztrálni kell a megvásárolt Gateway eszközünket.


A Gateway modul egy olyan eszköz, mely lehetővé teszi a teljes Came automata rendszer távoli irányítását mobil internet hálózaton (GPRS) keresztül. A Gateway modulból két változat létezik, az egyik a SIM kártyás verzió. A SIM kártya nem tartozéka a szettnek, azt valamelyik mobilszolgáltatónál kell beszerezni, és mobil internet előfizetés is szükséges a működtetéséhez.

A másik az Ethernet kábeles változat, melyet az otthoni internet hálózatra kell kötni (SIM kártyát nem igényel), és tartozik hozzá egy külső vevőegység, amit a vezérelni kívánt kertkapu vagy garázskapu vezérléséhez kell csatlakoztatni.

Az így kiépített rendszerben lévő motoros kapukat telefonról és tabletről is tudjuk nyitni vagy zárni bárhonnan a „Came Automation” alkalmazáson keresztül. Kiváltja a távirányítók használatát is, nem kell azt minden családtagnak külön-külön beszereznünk. De nemcsak a kapu előtt állva nyithatjuk a telefonnal a kaput, hanem az interneten keresztül (a Came felhő), távolsági korlát nélkül elérjük az automatikát. Akár csak ellenőrizhetjük, hogy a kapuk zárva vannak-e, mert az alkalmazásban látható a kapuk állapota.

A Came gyártmányú AXI szárnyas- vagy a BXV tolókapu-nyitó automatikákat javasoljuk a távoli irányításhoz. Ha ezeknek a motoroknak a vezérlésével össze van kötve valamelyik átjáró modul, akkor a „Came Automation” alkalmazásban aktívvá válik a kapu státuszát visszajelző funkció. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazás pontosan visszajelzi, hogy a kapu nyitott vagy zárt állapotban van, illetve nyílik vagy éppen záródik-e.

Came AXI szárnyaskapunyitó-motor


Ez a 24 V-os motor használható akár 2,5 méter széles vagy 300 kg tömegű kapuszárnyakhoz is. A kapu mozgása egyenletes és csendes, a végállásoknál lassít. Ideális automatizálás azok számára, akik nagy teljesítményt keresnek nagyméretű szárnyaskapuhoz.

Egyedi formatervezésnek, az anyagok minőségének, a belső mechanika gondos tervezésének köszönhetően az Axi innovatív és kifinomult kialakítású. Biztonságos és megbízható technológiai megoldás, amely garantálja a nagy teljesítményt.


Came AXI szárnyaskapunyitó-motor, amely ötvözi a legmodernebb műszaki megoldásokat és a páratlan elektronikát


A kiegészítők lehetővé teszik a funkciók bővítését az üzemeltető igényeit figyelembe véve:

– Zöld tápegység, amely biztosítja az áramfogyasztás csökkentését 5 W-ról 0,5 W-ra. A készenléti üzemmódból eredő pazarlás elkerülése érdekében.
– Akkumulátor bekötési lehetőség áramkimaradás esetére.
– Gateway modul távoli vezérléshez.
– Falon kívüli kireteszelési lehetőség.
– ZL65 CAME Axi vezérlőpanel, mely növeli a beállítás minőségét és egyszerűségét. Az elválasztott és színes sorkapcsok jelentős időt takarítanak meg a csatlakozáshoz, és biztosítják a hibák gyakorlati felismerését. A vezérlőpanel számos csatlakozóval rendelkezik a tartozékok kezeléséhez, például a vezeték nélküli biztonsági rendszerkezelő modullal (vezeték nélküli villogó lámpa, vezeték nélküli fotocella és vezeték nélküli élvédelem számára).
– A már említett rendszer a Gateway modullal lehetővé teszi az automatizáláshoz való csatlakozást hálózaton keresztül GSM vagy LAN hálózat segítségével, és távolról is felügyelhető a Cloud (felhő) technológián keresztül.

Came BXV tolókapunyitó-motorCame BXV tolókapunyitó-motor, a legmodernebb minimalista kialakítás tökéletes választás azok számára, akik a jövőbe néznek


Az anyagok gondos kiválasztásakor a fő szempont az volt, hogy könnyű, de mégis tartós és stabil legyen, mindez csúcstechnológiával ötvözve. 24 V-os motor, intenzív használatra, így lakossági és ipari környezetben egyaránt alkalmazható. Négyféle modell kapható 400, 600, 800 és 1000 kg tömegű tolókapuhoz. A vezérlőpanel mind a négy modell esetén ugyanaz, ami magasan és vízszintesen van elhelyezve, hogy kényelmes legyen a programozás a multifunkciós kijelzőn keresztül. A vezérléshez ugyanazok a kiegészítő modulok és tartozékok csatlakoztathatók, mint az AXI motor esetében.

Came BXV Rapid verzió


A rendkívül gyors mozgású Came BXV Rapid verzió használata akkor ajánlott, ha a tolókaput nagy sebességgel szükséges mozgatni, mivel ezek a motorok rendkívül gyors nyitási és zárási teljesítményt nyújtanak a 400, 600 és 1000 kg-os tolókapukhoz. A 400 kg tömegű és 14 méteres hosszúságú tolókapu esetén sebessége 22 m/perc; a 600 kg tömegű és 18 méter hosszúságú tolókapu sebessége 20 m/perc; az 1000 kg tömegű, és akár 20 méter hosszúságú tolókapu sebesség szintén 20 m/perc.

Mindhárom változat 24 V-os, beépített vezérléssel és akadály-érzékeléssel rendelkezik. A motorház magasabb (h=425 mm), mint a standard kivitel (h=363 mm), mert 2 akkumulátor rekesszel rendelkezik.


Bővebb információ: Kling Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6
Telefon: 433-1666
Fax: 262-2808
kling@kling.hu
www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-8330/Kapunyitas_mobiltelefonnal