Sokféle okos otthoni rendszer, egy fényforrás

2018-06-07 10:23:37 | Módosítva: 2018-06-25 10:56:00

2017 szeptembere óta Smart+ lett a LEDVANCE végfelhasználók számára kifejlesztett, teljesen új intelligens világítási termék-generációjának a neve, amellyel a korábban Lightify néven forgalmazott termékeket váltják fel. Az idei Light+Building kiállításon a vezető LED-es világítástechnikai cég bemutatta az intelligens Smart+ termékcsalád legújabb tagjait: a Zigbee 3.0 vezeték nélküli szabványt használó átfogó ZigBee portfóliót, valamint az Apple HomeKit számára kifejlesztett innovációkat.

Smart+ a LEDVANCE-től

A Smart+ választék egy hagyományos lámpát és egy, az Apple HomeKit segítségével vezérelhető hajlékony szalagot tartalmazott ez ideig. 2018-ban ez a család több fényforrással, lámpatesttel és alkatrésszel bővül, beleértve a szabályozható LED-es fényforrásokat, az indirekt fényt adó, és a kültéri Flex Multicolor lámpatesteket.

A ZigBee-t használó intelligens otthoni rendszerekhez a LEDVANCE egy kibővített választékot hozott forgalomba, amelyben szabályozható fényforrások és kültéri használatra szánt termékek találhatók. A falra vagy alacsony oszlopra szerelhető, többszínű dekoratív kültéri lámpák mellett a LEDVANCE bemutatta az „Outdoor Plug”-ot, ami egy olyan szabályozható kültéri csatlakozó aljzat, amely lehetővé teszi kültéri eszközök, például fényfüzérek vagy szökőkutak vezérlését.


Míg az Apple HomeKit Smart+ termékek felhasználói már eddig is képesek voltak lámpáik kulcsfunkcióit újabb átjáró nélkül vezérelni, ez most már a ZigBee termékekről is elmondható az Amazon Echo Plus-nak köszönhetően. Mivel a ZigBee funkciók részét képezik az Amazon rendszernek, a felhasználók közvetlenül összeköthetik az Smart+ termékeket az Amazon Echo Plus-szal egyéb interfész használata nélkül, így egyszerű funkciókat is beállíthatnak, mint például ébresztő mód programozása, azaz a fény adott időpontban történő be- vagy kikapcsolása.

A maximális kényelem érdekében a Smart+ termékek hangutasításokkal is vezérelhetőek: a ZigBee portfóliónál az Amazon Alexa-ja, az Apple iPhone termékeknél pedig Siri segítségével.

A LEDVANCE ZigBee termékeiben 2018-tól megjelenő másik új jellemző kívülről láthatatlan: ez a ZigBee 3.0 szabvány frissítése, ami az egész intelligens otthoni rendszerben javítja a különböző eszközök közötti biztonságot.

A Smart+ technológiával a LEDVANCE a végfelhasználóknak az intelligens termékek olyan új generációját kínálja, amely kompatibilis számos főbb, intelligens otthoni platformmal. Ezekkel a LEDVANCE által korábban „Lightify” néven forgalmazott termékeket váltják fel. A ZigBee rendszert használó Smart+ hivatalos európai partnerei közé tartozik jelenleg az Amazon Echo Plus, a Samsung SmartThings (jelenleg Európában csak az Egyesült Királyságban elérhető) és a Qivicon (amit a Telekom Magenta Smart, a Vattenfall Smart és az EinfachSmart használ).

A termékek az OSRAM Lightify rendszerével továbbra is használhatók. A Smart+ termékek képességei remek eszközként szolgálnak a fogyasztók energiaszámláinak csökkentésére, a hosszú élettartamú és állandó fénykibocsátás mellett, amely együtt jár a LEDVANCE LED-es világítási eszközök magas minőségi színvonalával. LEDVANCE a Smart+ termékeken továbbra is az OSRAM márkanevet használja.

További információkat honlapunkon talál, a https://smartplus.ledvance.com címen,
vagy látogasson el a Lumenet webáruház oldalára: https://lumenet.hu/osram-smart-okosvilagitas


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Halogén, xenon vagy LED?

A ’90-es évek eleje óta a halogén fényszórót energiatakarékosabb és nagyobb fényerővel rendelkező fényforrások is helyettesíthetik. Az egyes megoldások előnyeit és hátrányait foglaljuk össze.


A LED-es világítás előnyei

Az 1960-es évek elején feltalált fénykibocsátó dióda (LED) sok változáson ment keresztül, egészen odáig, hogy ma már versenyre kel az izzószálas vagy fénycsöves világításokkal, jelentősen kisebb...