Kerti mosdó

2018-06-13 10:15:41 | Módosítva: 2018-06-13 10:28:51

Bár a barkácsáruházakban és internetes áruházakban szinte minden beszerezhető, ha valaki egyedi dolgot szeretne, a legbiztosabb, ha saját maga tervezi meg. Az alább bemutatott csináld magad kisház is ilyen, ami jól mutatja: a kerti mosdó sokféle lehet, kezdve a pottyantóstól egészen a Jeff Waldman által megálmodottig – ami itt a képeken látható. Az így elkészül kerti mosdóba elég egy válaszfalat betenni, és már kisméretű nyaralóháznak is nevezhető az építmény.


Kisháznak is beillik

A kerti mellékhelyiség a kaliforniai Santa Cruz-hegységben készült, ahol egyedi megoldásokra törekednek egyeztetve a megrendelővel. Ez a kis épület olyan megfontolásból készült, hogy megálmodója gyakran tartott a kertjében kerti partikat, sok vendég érkezett hozzá, így adta magát az ötlet, hogy egy olyan mosdóra van szükség a kertben, ami megközelítőleg egy beltéri igényességével rendelkezik.

Mivel a hagyományos WC kagylók vízöblítésesre vannak kialakítva, így ahelyett ide egy szennyes tartó vödör lett beépítve felfordítva, és kivágták a tetején (ami eredetileg az alja volt) az ülőkét. A mosdó rész vízellátása megoldható tartályról, vagy hidroforos kis házi vízműről egyaránt. A mosdóból kifolyó víz nem folyik a latrinába, a szürkevíz alkalmas a kerti növények öntözésére. Szellőző csövek is lettek beépítve: egyik a gödörből, másik a beltérből vezeti kifelé a levegőt.forrás: www.dwell.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kerti WC, kisház, kertilak

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mobilházgyár

A Mobil Otthon Kft. Magyarország legrégebbi mobilházakat gyártó cége. Az általuk alkalmazott, kiforrott technológiát ők hozták be 10 éve Magyarországra, melynek keretében a házak...