Nehéz, de menő, mi az?

2018-07-02 09:38:37 | Módosítva: 2018-07-02 09:42:54

A tradicionális mészhomoktégla napjainkban ismét közkedvelt építőanyag. A Silka mészhomoktégla egy olyan nagyszilárdságú építőelem, amely mész, homok és víz összekeverésével, nyomás alatti formázásával, majd ezt követően gőzszilárdítással készül. A modern nagyméretű mészhomoktégla elemek nútféderes és megfogóhornyos kialakítása egyedülálló építéstechnikai előnyöket biztosít a felhasználó számára. A nútféderes elemek alkalmazása esetén az állóhézagok illesztése habarcskitöltés nélkül is készülhet. A megfogóhorony praktikus és kényelmesebb anyagmozgatást biztosít.


Silka elemek

A Silka elemekkel épített falazatok sokrétű elvárásokat teljesítenek. Ilyen a magas nyomószilárdság, amely karcsú falszerkezet építését teszi lehetővé, mely különösen előnyös a helyiségméretek szempontjából. A nagy testsűrűségből adódóan a falazat kiváló hőkapacitással rendelkezik – azaz hőtároló tömegként funkciónál – ami különösen fontos a nyári túlmelegedés elleni védekezésben. Szintén a testsűrűségnek köszönhetően fokozott akusztikai igények esetén is megfelelő teljesítménnyel rendelkezik, amely növeli a lakókomfortot, akár épületen belüli, akár környezeti zajterhelésről van szó. A fózolt élű termékek alkalmazásával vakolatlan (látszó felületű) válaszfalak is készíthetőek.


Biztonság: otthonunk és értékeink biztonsága szempontjából kiemelten fontos a nem éghető, tűzálló szerkezet. Betöréssel szembeni ellenállása is kitűnő, kézi erővel nem rongálható meg a falazat.

Hangszigetelés: a magas lakókomfort egyik meghatározó szempontja a csend és nyugalom. A falazott szerkezetek közül a Silka falazóelemmel készült fal a legjobb hang gátló. A legszigorúbb előírásokat is teljesítik, számított, lakásokban mért eredményekkel bizonyítható, hogy nagy tömegéből adódóan kiválóan hangszigetel. A lehető legjobb választás társasházaknál közlekedő és lakáselválasztó falszerkezetek valamint nagy forgalmú környéken homlokzati falak zajcsökkentéséhez. Hosszú évek óta, okkal esik a választás a Silka termékekre.

Környezetbarát: a Silka mészhomoktéglák megfelelnek a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek (a gyártás és felhasználás során is minimális a környezet terhelése), ezáltal viselhetik a magyar „Környezetbarát termék” védjegyet.

Minőség: a Silka termékek minőségét a folyamatos és szigorú minőségellenőrzés szavatolja.


Termékjellemzők


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hangszigetelés utólag

A hangszigetelés hiányosságaival, és hangszigetelési problémákkal szinte mindenhol találkozhatunk. Egy társasházban, panelházban, több lakásos épületben természetesen közvetlenebb aprobléma,...


Dekoratív URSA hangelnyelő panel: fülbarát terek

A „home office” fogalma az elmúlt években lassan begyűrűzött mindennapjainkba, és mivel több szempontból praktikusnak találtatott, így meg is ragadt. Aki sokat dolgozik otthonról, annak számára...