Ultravékony kerámia burkolólapok

2018-07-12 18:35:20 | Módosítva: 2018-07-12 18:35:53

A korszerű technológiával gyártott Slimtech burkolat új lehetőségeket nyitott meg a kerámia burkolóanyagok között. Ezek a kerámia lapok csak 3, 5 mm vastagok és az 1x3 m-es táblaméretük is meghökkentő. E mellett erősek, mint a kövek, jól megmunkálhatók és könnyűek is.


Modern gyártási technológia

A burkolótáblák speciális tulajdonságaikat az anyagösszetételnek, a kimagasló minőségű agyag és egyéb nyersanyag keverékének és természetesen a modern gyártási technológiának köszönhetik. Az anyagok keveréke 15 000 tonnás nyomás alatt egyesül, és környezetbarát égetési eljárás folyamán egyedülálló tulajdonságú anyaggá alakul át. Gyors és költséghatékony felületképzést tesz lehetővé még nagy, egybenyitott felületeken is. Falakon, padlón és épületek külső folyamatos és homogén felületi burkolásaként is megfelelnek a vékony kerámia lapok. Az újszerű belsőépítészeti megoldások kivitelezéséhez – pl. márványhatású fürdőszoba bútor, vagy pult felületek burkolásához is – ideálisak. Extra nagy lapméretük egybefüggő, folytonos rajzolatú felületek kialakítását teszik lehetővé. A lapok vékonyságából adódóan ráburkolással könnyen felújítható bármilyen korábbi fal, padló vagy épülethomlokzat.

A 3 mm vastag lapokat kizárólag falak burkolásához ajánlott használni, míg az üvegszálas hálóval erősített 3,5 mm vastagságú kerámialapok falra és padlóra egyaránt felragaszthatók. Az 5,5 mm vastagságú és üvegszálas hálóval megerősített lapok pedig bármilyen felület burkolására alkalmasak. A lapok könnyen vághatók, alakra szabhatók, egyenletesen sima a felületük, nagy a kopásállóságuk, és a felületük a kemikáliákkal szemben is ellenálló. Felújítási munkákhoz ideális burkoló anyag, amelyeknek nemcsak a kopásállósága, hanem a terhelhetősége is kiváló.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bordűrök, díszítő csíkok otthonunkban

A különféle felületeket – pl. mennyezeteknél, szobák oldalfalainál vagy akár kerámia padlókon – keretező szegélyeket nevezzük bordűrnek. Céljuk a felületek díszítése, elhatárolása és előnyös...


Falipanelek, bármelyik helyiségbe

A falipanelek piaca rengeteget fejlődött az utóbbi években. Ezek a belsőépítészeti anyagok megjelenésükkor még csak „mellékes” termékek voltak a barkács áruházakban, ám ma már találunk csak ezekre...