Tilalmak Budapesten

2018-07-18 09:06:59 | Módosítva: 2018-07-18 09:07:57

Június közepétől tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard (önegyensúlyozó elektromos roller), a sörbike és a riksa használata az V. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben. A belvárosi kerületet nem sokkal később az I. kerület is követte.


Az elektromos közlekedési eszközöket most már csak tolva, vagy kézben cipelve lehet a sétálóutcákban szállítani. Az utóbbi években a felsorolt – főként elektromos – közlekedési eszközök elterjedése miatt rengetegen panaszkodtak a város sűrűn lakott részeiben, aminek az a legfőbb oka, hogy rutintalan emberek járnak velük. Ezek az eszközök a járdán, viszonylag nagy sebességgel közlekednek, az elektromos motorok, kerékpárok zajtalanságukból adódóan kevésbé észrevehetők, ezért fokozottan balesetveszélyesek. Azoknak, akik ezeket az eszközöket bérbe adják, mostantól kötelességük tájékoztatni a bérlőiket a tilalomról.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Pedelec kerékpárok

A "pedelec” mozaikszó a pedal, electric és cycle szavak összeolvadásából született, és utal a lényegre: pedálozás közbeni elektromos rásegítés.


Elektromos verseny gördeszka

Ez a gördeszka nem az ugró bajnokoknak készül, inkább a száguldást kedvelőknek, és bizony nem veszélytelen szerkezetről van szó.